Животни принципи по кои живеат Биковите

Овој знак на Зодијакот обрнува внимание на физичкиот изглед и стил и има желба да внесе позитивни промени во околината. Ако постои нешто што го карактеризира Биковите, тоа е нивната стабилност и сигурност.

Потполно зрел и развиен Бик е многу стабилна и доверлива личност. Единствен проблем кој има овој хороскопски знак е доаѓањето во таа фаза. Тие привлекуваат внимание со својот изглед каде и да се појават. Изгледаат како храбри личности, но во нив има нежно срце кое го отвораат пред своите сакани. Сакаат храна и многу се амбициозни.

Еве 20 принципи на Биковите:

 1. Кога се среќни, ќе забележите дека се смеат од срце.
 2. Понекогаш можат да делуваат безбрижно, но вистина е дека се големи мислители и тоа тврдоглави.
 3. Нивното мото е: ‘Не зборувај- работи. Не објаснувај- покажи. Не ветувај- докажи го тоа’.
 4. Само 4 врсти на луѓе ја зборуваат вистината а) деца б) пијани в) лути г) Бикови
 5. Бикот дава само делимичен поглед на она што навистина се случува во неговото срце.
 6. Бикот не се однесува на лош начин кога е вознемирен. Има само став со кој повеќето луѓе не можат да се носат.
 7. Бидете внимателни кога Бикот ќе каже дека ќе направи нешто. Затоа што ќе се случи 100%.
 8. Нема да се забавува со некој, додека не биде исклучително сигурен дека таа личност е вистинска. Бикот се движи со споро темпо пред да одлучи било што
 9. Не е можно да се множи со 0 и да се очекува резултат. Бикот е практичен и живее во светот кој веќе постои.
 10. Ако навистина сте му драги, веројатно постојано ќе ве развеселува со подароци.
 11. Дружељубиви се, но само со луѓето кои им одговараат или од кои имаат корист.
 12. Имаат одличен вкус за облекување, како и за се’ друго во животот.
 13. Никогаш нема да бидат премногу зафатени за да најдат време за луѓето кои им се важни.
 14. Бикот е со слободен дух и сака авантури, но ако ви каже дека сака да биде сам, оставете го на мир.
 15. Совршен ден за Бикот е ден исполнет со храна, спиење и водење љубов.
 16. Се додека не признаете дека сте погрешиле имајте на ум дека комуникацијата со Бикот нема да се подобри.
 17. Празните зборови за Биковите немаат значење.
 18. Биковите не се толку сериозни како што изгледаат. Тие имаат своја ‘будалеста’ страна и сакаат да се смеат, само мора да ја откриете.
 19. Никогаш не се обидувајте Бикот да го направите љубовморен бидејќи ќе ве казни поради тоа и ќе ви се одмазди. Ако ги преминете границите, Бикот ќе ја осмисли осветата пополека и тивко.
 20. Ако сакате да бидете со Бикот, знајте дека тој е човек на кој му треба физички контакт за да ја почувствува вистинската врска.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: