Има многу жени кои се осамени покрај својот сопруг

Да се биде во врска не значи да се биде исполнет, како и да се биде сам не значи да се биде осамен. Тагата и депресијата не доаѓаат на повик. Не сте свесни колку жени кои наводно се наоѓаат во среќна врска или брак, сепак се чувствуваат осамено – навистина ќе се изненадите.

Многу жени сметаат дека тоа е неприфатливо. А другите пак мислат дека ќе ги осудат како се ‘неблагодарни’. Но, без оглед што другите луѓе ќе кажат, таквите жени и понатаму чувствуваат голема празнина во себе, што е многу важно да се промени. Никој не заслужува да живее со празнина и осаменост во себе.

Ако сте едни од оние кои така се чувствуваат, еве неколку совети:

  1. Првиот чекор е да ја идентификувате природата на проблемот. Дали вашиот партнер е причина за вашата осменост или нешто друго ви недостасува.
  2. Вториот чекор е отворено да позборувате со него. Бидејќи додека не му кажете на партнерот како се чувствувате нема да можете да го решите својот проблем.
  3. Третиот чекор е да сфатите дали вашиот проблем е решлив. Ако партнерот не сака да се потруди вашите чувства да се променат, дали таа врска воопшто има иднина?
  4. Четвртиот чекор е да сфатите дека ви е потребна промена. Се додека се наоѓате на местото каде се чувствувате осамено- секогаш ќе бидете осамени.
  5. Посакајте си себеси среќна иднина. Со вашиот партнер или без него- време е да живеете среќно

Leave a Reply

Up ↑

%d