Имајте храброст да поставувате прашања и да кажете што навистина сакате

Ништо не сфаќајте лично. Ништо од она што го прават другите не е заради Вас. Она што другите го говорат и го прават представува проекција на нивната сопствена реалност, нивниот личен  ‘сон’. Кога сте имуни на мислењето и постапките на другите, не можете да станете жртва на непотребно страдање.

Не создавајте претпоставки. Имајте храброст да поставувате прашања и да кажете што навистина сакате. Комуницирајте со другите што појасно, за да ги избегнете недоразбирањата, болката и драмите. Само со помош на оваа спогодба ќе можете во потполност да го измените својот живот.

Секогаш правете се’ што можете. Сето она што можете да го направите ќе се менува од момент во момент; повеќе можете да направите кога сте здрави одколку кога сте болни. Во било која ситуација, едноставно направете сѐ што можете и нема да имате потреба да се осудувате себеси, да се малтретирате и да се каете.

Don Miguel de Ruis

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: