Ако е доволно глуп да замине, биди доволно паметна да го пуштиш

Жените по природа се многу толерантни, затоа постојат многу работи кои можат да ги поднесат. Меѓутоа, кога е доста- тогаш е доста. Жените генерално се неодлучни, но кога ќе одлучат нема ништо на овој свет што може да го промени нивното мислењето.

Тоа се однесува на врските посебно. Ако жената одлучила да пушти, не можете тоа да го промените. Ако нешто сакате да направите по раскинувањето, мора да го промените начинот на кој таа се чувствува, наместо да го промените своето мислење.

Значи, ако се сомневате дека сте згрешиле, време е за делување! Прочитајте ги увидите во продолжение, за да стекнете подлабоко разбирање на темата- зошто менувањето на женското мислење по раскинувањето е невозможна мисија.

1. Првата работа никогаш не била едноставна. ‘Ако е доволно глуп да оди, биди доволно паметна да го пуштиш’.

2. Нема да се врати. Грешката која ја прави мажот е кога мисли дека таа никогаш нема да си оди, а тоа ќе го направи.

3. Па, каква причина има да остане? Размислете за ова малку. Ја повреди. Ја скрши на парчиња. Ја научи дека ништо што таа прави, не е доволно добро. Па тогаш, зошто мора да се смени нејзиното мислење и да остане?

4. Потребно е некое време за да се успее. ‘Учам да го засакам звукот на моите стопала, кои одат подалеку од работи кои не се наменети за мене’.

5. Емоциите треба да се променат пред да се врати љубовта. Како што е спомнато на самиот почеток, за да го промени жената мислењето, треба да се промени начинот на кој се чувствува. Кога жената ќе го изгуби чувството за љубов, треба да се влијае на нејзините чувства. Без оглед на причините на распаѓањето, вистинското простување може да се доживее, само ако душата и срцето најпрво простат.

6. Имајте ги на ум сеќавањата со љубов, но правете повеќе во сегашноста и иднината. Убавите спомени можат да го подобрат односот и да ја зголемат страста, се додека ги следат смислени делувања. Ако тие се единствена причина за повторно неуспешен однос, веројатно повторно ќе се распаднат.

7. Свежите почетоци се привлечни и често корисни. Ако љубовта е чиста и вистинска и може повторно да се доживее, тоа е доволна причина за размислување.

8. Двајцата партнери мора да бидат сигурни дека односот ќе биде искрен и сигурен. Една несигурност на партнерот, често е причина врската да заврши.

Поради тоа самообновувањето и самопочитувањето е од најголема важност. Дури и едноставно игнорирање на коментар од вашиот партнер може негативно да влијае на односот.

Извор: novi pocetak

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: