Кога ви даваат трошка Љубов..

‘Раните кои не можете да ги видите се најдлабоки’ -Шекспир

Понекогаш као човечки суштества, создаваме начини да се соочуваме со работите кои навистина се лоши или недоволно промислени, бидејќи во нашата природа е да имаме чувства.

Се појавуваат нови пракси и нови начини на раскинување на односите и тие стануваат популарни денес. Еден од нив е ‘ghosting’, кога после некое време личноста исчезнува од врската и покажува само ладно однесување, чувства. Сега се чини дека ова однесување е заменето со однесување наречено ‘ breadcrumbing’ -ронки од љубов.

Овој израз стана многу популарен во последно време. Тој го опишува однесувањето кога една страна добива многу малку љубов во врската. Што тоа значи? Однесувањето се состои од испраќање на мали сигнали на љубов на личност, за која само сакате да бидете сигурни дека сеуште е тука.

Оваа техника започна да се развива на социјалните мрежи. Но, постојат и врски кои имаат физички контакт и постои пријателство. Но, тоа никогаш не станува званична врска. Всушност, тие даваат само ‘трошки’, што значи подгревање на надежта. Но, длабоко во себе знаат дека таа врска нема да премине во ништо сериозно, бидејќи не се подготвени да го дадат своето срце на друга личност.

Ваквата состојба доведува до анксиозност и болка. Ви праќаат лажни пораки, па секогаш имате чувство дека се’ прават погрешно, а да не знаат зошто.

Затоа е важно да знаете дали сте жртва на тоа, за да можете да го застанете што побргу.

Ако вашиот партнер не е многу јасен. Обично кога ќе предложите нешто да направите, тој ќе даде двосмислени одговори како ‘ќе видиме’ или ‘можеби’. Тогаш ништо не се случува.

Повремено даваат ‘знаци на живот’. Можеби ќе поминат седмци а да не се слушнете. Но, оставаат малку отворена врата иако никогаш не започнуваат да комуницираат први.

Никогаш не е вистинско време за разговор за чувствата. Тие очигледно не сакаат да играат со свои карти. Значи, без оглед колку сакате да бидете интимни, никогаш нема да биде вистинскиот момент. Ќе најдат изговори, бидејќи не сакаат врската да оди понатаму.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: