Дали треба да се премине преку неверство за да се спаси врската?

Неверството ги уништува односите. Но, што ако сакате да го занемарите неверството за да ја спасите врската?

Кога еднаш ќе се постави прашање за неверство, односот често толку се уништува со расправија, што крајот е неминовен. Зарем треба да се занемари неверството и само да се погледне на друга страна за да се спаси врската?

Дали треба да се занемари неверството?

Неверството може да ја прекине и најсилната врска. Но, ако има доволно љубов, довербата повторно да се изгради, заедничката иднина е секогаш можна.

Управувањето и решавањето на неверството и нејзините последици не е лесна задача за парот, а во многу случаи тоа може да доведе до прекин на врската. Но, ако постои интерес од двете страни врската да се продолжи, тоа не мора да значи крај. Се поставува прашањето, како тоа двајцата го прифатат и дали одредени ставови ја спречуваат довербата.

Дали постои иднина за овие парови?

Довербата е основа на секој однос. За градење е потребно време и труд, но губењето на довербата е можна за само неколку секунди. Нормално е да проаѓате низ моменти на порекнување, шок, бес, омраза, депресија, очај и збунетост. После првите емоции, може со бистра глава да се одлучи: дали вреди да се спаси таа врска? треба ли да се премине преку неверство?

Постојат два аспекти кои треба да се набљудуваат како втора шанса. Првата е љубов, а другата простување. Искрено да го сакате својот партнер и да ви е искрено жал, многу се важни предуслови за надминување на ситуацијата.

Кога ќе одлучите да ја спасите врската, следете ги овие совети.

Разговарајте еден со друг

Комуникацијата е клуч на сите односи. Седнете со својот партнер и интензивно разговарајте меѓусебно. Што тргна лошо во вашата врска. Спречете емоциите да зовријат.

Поминете време одвоено од партнерот

Ако размислувате за начините како да се спаси својата врска, можете да земете пауза и привремено да се одвоите од партнерот. Тоа ќе ви помогне да го согледате вистинскиот проблем во вашата врска.

Променете нешто

Плачевте, се боревте, врескавте. Сега мора да ги зацелите раните. Но, потрудете се да ги најдете вистинските причини зошто партнерот ве изневерил и почнете нешто да менувате.

Неверството може да има две перспективи: штета и предавство од една страна и раст и откривање на себе од друга страна.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: