Не се врзувајте за луѓе кои ве игнорираат

Понекогаш сме толку слепи што не можеме да видиме дека другите со нас манипулираат, дека не’ користат.

Не се врзувајте за луѓе кои ве игнорираат.

Колку повеќе една личност игнорира друга, тоа игнорираната личност е позаинтересирана за оној кој ја игнорира. Некои трчаат по исти луѓе, кои постојано исчезнуваат од нивните животи и ги занемаруваат. Бидете внимателни и отворете очи. Тоа може да биде класичен случај на емоционална манипулација. Затоа е подобро да не се врзувате за луѓе кои ве игнорираат.

Престанете да се залажувате

Ако некој ви се допаѓа, можеби се залажувате. Тоа ќе го поттикне вашето уверување дека таа личност која силно ве привлекува, ве сака и се грижи за вас и сака да биде во врска со вас…Но, луѓето кои ве игнорираат ќе продолжат тоа да го прават. Не брзајте со заклучоците. Вие сакате да имате добра слика за некоја личност, но обидете се да ја согледате ситуацијата од реално гледиште. Обрнете внимание на тоа дали ви се случуваат овие работи:

  • Личноста ќе ве контактира само ако сака нешто од вас, инаку нема да дава никакви ‘знаци на живот’. Тој само ве користи.
  • Личноста откажува состанок со вас за да биде на состанок со своите пријатели или да прави нешто друго.
  • Личноста само ве пушта да чекате, бидејќи не сте толку важни, дури не чувствува потреба да се поздрави со вас.

Овие причини само го кршат вашето достоинство. Видете добро кои луѓе ве игнорираат и не се вредни за тоа!

Време е да ја видите стварноста онаква каква што е. Прво треба да сфатите дека не зависите од таа личност. И дојден е моментот да се согледа ситуацијата и да се анализира. На тој начин можете да ги отворите очите и да видите појасно.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: