Кои животни принципи го водат вашиот хороскопски знак

Овен

 1. Со мене се исплаќа да се расправаш.
 2. Подобро нешто да се направи, отколку подоцна да жалиш зошто тоа не го направи.
 3. Човекот секогаш останува млад ако му е духот млад.
 4. Тврдоглавоста не е порок.
 5. Јас не напаѓам, јас се бранам.

Бик

 1. Не сакам ништо што е туѓо и не сакам никој да го гиба она што е мое.
 2. Кој не сака храна, не сака ниту луѓе.
 3. Никогаш не си доволно богат да купуваш евтино.
 4. Со будала не се исплаќа да се расправаш.
 5. Довербата е тешко да се заработи, а лесно да се изгуби.

Близнаци

 1. Кој знае што носи утре.
 2. Два ума се попаметни од еден.
 3. Луѓето само се тешат со тоа дека квалитетот е поважен од квантитетот.
 4. Љубовта поминува, пријателите остануваат.
 5. Досадата е ѓаволска работа.

Рак

 1. Моја куќа- моја слобода.
 2. Кој чека, тој ќе дочека
 3. Полесно е да се најде маана, отколку да се исправи.
 4. Паметните луѓе другите често ги нарекуваат лудаци.
 5. Оние кои никогаш не менуваат мислење, повеќе се сакаат себе отколку вистината.

Лав

 1. Подобро да се замине кога си на врвот на славата отколку да доживееш пропаст.
 2. Убавото однесување е половина успех.
 3. Ако нешто правиш, направи го тоа како треба.
 4. Љубовта која не се покажува доволно- тоа и не е.
 5. Во лагата се кратки нозете.

Девица

 1. Трпението и упорноста е клуч на успехот.
 2. Лагата не е зло, ако тоа им го прави на другите.
 3. Човекот се запознава во три случаи- во јадењето, богатството и пијанството.
 4. Трошењето на времето на нешто што не се исплаќа е најголема глупост.
 5. На мозокот треба секогаш, а на срцето многу ретко да му се верува.

Вага

 1. Среќата се дели.
 2. Дипломатијата е патот до вистинската победа.
 3. Држење до принципи е често глупо.
 4. Држи ги пријателите блиску, а непријателите уште поблиску.
 5. Љубовта треба и да се докаже.

Шкорпија

 1. Ако не те води страста во животот, нешто правиш погрешно.
 2. Волкот влакното го менува, но табиетот никогаш.
 3. Се’ што вреди, треба и да се заслужи.
 4. Не го познаваш човекот додека со него не изедеш една вреќа сол.
 5. Што нема да те убие, тоа ќе те зајакне.

Стрелец

 1. Подобро е со мудар да плачеш, отколку со будала да пееш.
 2. Колку пријаели имаш, толку вредиш.
 3. Не се учи на туѓите, туку на своите грешки.
 4. Зборовите не се ништо без дела
 5. Ништо не е тешко ако се сака.

Јарец

 1. Слаб е оној кој не верува или ја изгуби вербата во себе.
 2. Времето е пари.
 3. Лесно е да се биде генерал после битка.
 4. Правилата постојат со причина.
 5. Човекот кој не држи до својот збор не вреди ништо.

Водолија

 1. Ако не барам, тогаш тоа не е совет, туку приговор.
 2. Најголема е убавината да живееш како сакаш.
 3. Секој се родил сам.
 4. Љубовта е прекрасна, но најчесто е слабост на луѓето.
 5. Ако сакаш непријатл, на пријателот позајми му пари.

Риби

 1. Зошто да се форсира нешто денес, ако тоа можеш да го направиш утре.
 2. Ветувањата се пусти зборови.
 3. Во животот е најважна музиката, насмевката и солзите.
 4. Вистинската љубов е да ги сакаш и туѓите мани, а не поради доблестите.
 5. Тешко е да се разберат другите, ако не се разбираш сам себе.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: