Најважно е да се преживее денот

Мене лично ми помага фразата на еден монах. Многу е едноставна. Зборуваше: ‘Господ ни дава сила за точно еден ден’.

Не мора уште да размислувате за иднината. Само за тоа како утре ќе станете и што ќе правите. И што ќе чувствувате. Мора да го преживееме овој ден и да дадеме се’ од себе. Да ги совладаме потешкотиите колку што можеме. Да направиме толку чекори колку што ќе имаме сила за тој ден. Бидејќи за еден ден секогаш имаме сила.

А утре..Утре може се’ да се смени на подобро. И црните облаци пополека да си заминат. Најважно е да се преживее денот.

Ана Киријанова

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: