Од женски агол: Научете да си бидете инспирација себеси, а не на својот маж

Можеби некогаш сте биле во прилика да слушнете дека е потребно мажот да има покрај себе жена која го инспирира. Дали е тоа нешто што треба да се подразбира или сепак секој треба да се инспирира самиот себе. Исто така, уште една позната фраза која веројатно сте ја слушнале гласи: ‘Позади секој успешен маж стои жена која го инспирира’ или ‘Потребно е жената на мажот да им обезбеди добра енергија и инспирација’

Ова често може да се протумачи дека жените од тој успех очекуваат материјална благосостојба. Можеби токму поради тоа треба да зборуваме за причините зошто жените не треба да им бидат инспирација на своите мажи.

  • Можеби мажот едноставно не сака да биде инспириран. Многу едноставно, некои мажи сакаат нивниот успех да биде само нивен. Исто така, верува дека кога ќе стигне до одредени граници, тоа за него ќе биде доволно. Тогаш е можно да се сретне со критики од страна на жената, бидејќи според неа секогаш може повеќе. Не заборавете, луѓето понекогаш не сакаат кога нешто им се наметнува. Поддршката е во ред, но ако некој нешто не сака, нема потреба да го форсирате. Ако веќе имате желба некој да го инспирирате, нека биде тоа во границите кои тој ги сака.
  • Претераната желба некој да го инспирирате, може само да ве повреди. Да претпоставиме дека човекот не сака да биде инспириран од ваша страна. Тоа може само да ве повреди. Размислувате на начин: ‘Ако мажот не е инспириран, можеби правам нешто погрешно’. ‘Можеби не сум доволно женствена, а ако се работи за друга жена ќе биде сигурно поинаку’. И слично. Ова не треба да си го правите себеси. Прифатете ја одлуката на вашиот партнер и препуштете тој да прави како што мисли дека треба. Вие посветте се себеси.
  • Префрлање на вина. Ова е всушност најповеќе се однесува на неисполнување на очекувањата на другата половина. Всушност, жената смета дека ви дава инспирација и мотивација, а вие не ја искористивте на добар начин и станувате неодговорни и виновни. Ова исто така не треба да постои во партнерските односи. Било да препознаете нечиј труд, но исто така не си давајте за право, секој нека прави према сопственото убедување.
  • Запоставување на својот успех поради недостаток на инспирација. Ова е еден од најчестите проблеми. Всушност, жените често ја насочуваат својата енергија кон мажот, сметајќи дека тие ќе ги решат нивните проблеми, а не тие самите. Затоа, кога жената нема да го види сопствениот успех во состојба е да ја обвини другата страна на адекватен начин не се грижи за неа и семејството.

Жени, својата енергија треба да ја насочите на себе и својата работа. Па, потоа да видите дали на другата страна му е потребна вашата помош. Најдобриот начин за добро функционирање е заеднички допринос. Никако очекување тоа да го прави само една страна

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: