Биди она што си. Не си за секој и тоа е во ред

Светот е исполнет со луѓе на кои без оглед на тоа што работиш, без оглед што се обидуваш, едноставно нема да им се допаднеш. Но, светот исто така е исполнет со оние кои силно ќе те сакаат. Оние кои те сакаат, тоа се твои луѓе.

Не го губи своето ограничено време и срце обидувајќи се да ги убедиш луѓето кои не се твои луѓе, дека вредиш. Во потполност ќе го потрошиш. Тие нема да купат она што продаваш.

Не се обидувај да ги увериш да одат по истиот пат со тебе, бидејќи ќе го потрошиш своето време и своето емоционално добро здравје. Ти не си за нив и тие не се за тебе. Ти не си нивната ‘шоља чај’ и тие не се твоја.

Љубезно насмевни се и одалечи се. Својот пат подели го со оние кои го препознаваат и ги ценат твоите дарови, она што си.

Биди она што си. Не си за секој и тоа е во ред.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: