Што ви треба од оние кои не ве ценат и не ве сакаат?

Дали навистина се надевате дека оние кои ви направија неправда, ве повредија без никаква причина, можат да го променат својот став кон вас ако се обидете? Дали ќе се обидете да им угодите?

Не губете време и енергија. Во овој момент луѓето кои ви се навистина потребни се покрај вас. Со кои ќе бидете среќни и слободни. Можеби не ги гледате, се трудите да ‘градите врски’ со завидни, лоши или глупи луѓе кои можеби воопшто не се во состојба да сакаат, ценат и разбираат.

Не губете време и енергија. Не фрлајте ниту бисери, ниту кавијар. Не вежбајте учтивост и начини да им удоволите и да ја заслужите добрината. Така можете да го поминете цел свој живот. Не е важно дали сте роднини или партнери во ‘врската’, колеги, соседи, анонимни корисници од мрежа- не губете време и труд.

Затоа, престанете да бидете предмет на неволја и девалвација. Емоционално, морално, физички оддалечете се од нив. Престанете да мислите на нив, трудете се и разговарајте со нив. Во краен случај, одговорите ‘да’ или ‘не’ ако е потребно. Ако физички не можете да си одите, заминете ментално. Емоционално. Не паѓајте на внимание.

Дури тогаш ќе имаме време и сила да погледнеме други луѓе и да започнеме комуникација со нив. Нормално е да комуницираме со нормални луѓе. Ќе ви откријам една тајна: ги има најповеќе. Вие сте тие кои ги гледате во хипноза, фокусирајќи се на брилијантниот предмет, на оние кои не ве ценат, не ве сакаат и не гледате ништо.

Ова е хипноза на девалвација и неприпаѓање. Во неа влегуваме уште од детството. Но подобро е само да се замине. Дури е и привремена тивка и мирна осаменост подобра од таква комуникација. А тогаш ќе ви се врати способноста да го видите нормалниот свет и нормалните луѓе. Кои се способни да разберат, ценат и сакаат. Таквите и вие ќе ги пронајдете.

Ана Кирјанова

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: