Со некој живееш, а со некој оживуваш..

Ако во животот не сте умреле неколку пати тогаш не сте ни живееле. Од болка, од љубов, од тага, од неправда, од премногу ништо и премалку од сешто.

Ако не сте умирале тогаш знајте дека не сте живеле, само сте постоеле. Како што нема дишење без издишување, така нема вистински живот без ‘умирање’.

Leave a Reply

Up ↑

%d