Кога ќе сфатиш дека никој не ти е непријател, освен ти сам на себе

1. Момент…. кога ќе сфатиш дека личноста која ти е важна, не може да ти понуди ништо интелектуално или духовно, туку само главоболка.

2. Момент… кога ќе сфатиш дека Бог за тебе има поголеми планови кои не вклучуваат плачење цела ноќ.

3. Момент.. кога ќе престанеш себеси да се споредуваш со другите, бидејќи тоа ја поткопува твојата вредност, образование и мудроста на твоите родители.

4. Момент… кога ги живееш своите соништа, не затоа што нешто ќе добиеш, туку тоа е се’ што посакуваш да работиш. Што другите мислат не е релевантно.

5. Момент.. кога ќе сфатиш дека никој не ти е непријател, освен ти сам на себе.

6. Момент.. кога ќе сфатиш дека можеш да имаш се’ што ќе посакаш во животот. Меѓутоа, потребно е време, вистинско срце, вистинско делување, вистинска страст и подготвеност да ризикуваш. Ако тоа го немаш, тоа е затоа што не си имал доволно силна желба, не ти е многу потребно или Бог те спречил.

7. Момент.. кога ќе сфатиш дека духот на твоите претци, стои помеѓу тебе и личноста која ја сакаш. Тие навистина не сакаат да ја валкаш родителската линија, со некој кој не делува чесно.

8. Момент.. кога ќе сфатиш дека среќата никогаш не е во некој друг. Тие се само сопатници во постигнување на твојата животна мисија.

9. Момент.. кога веруваш дека љубовта нема врска со губењето или победата. Тоа се само неколку моменти во времето, во кои растеш.

10. Момент.. кога ќе сфатиш дека секогаш си вистинска личност. Само оние кои не знаат, отстапуваат од својата величенственост.

Shannon L. Alder

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: