Заборавете ги оние кои не знаат да ве сакаат

Инспиративни цитати на Пабло Неруда:

1. Ако ништо не може да не’ спаси од смртта, тогаш би требало љубовта да не’ спаси.

2. Двајца среќни љубовници немаат крај ниту смрт, се раѓаат и умираат повеќе пати додека живеат, ја имаат вечноста на природата.

3. Кој не знае ништо, мора во се’ да верува.

4. Парите се единствено апсолутно добро, бидејќи не задоволува само една потреба туку потребата воопшто.

5. Љубовта е така кратка, а заборавот така бескраен.

6. Слободата постои само кога љубовта е присутна, оној кој сака со сето свое битие, се чувствува слободен.

7. Можете да го исечете сите цвеќиња, но не можете да ја запрете пролетта.

8. Ми се допаѓа кога си тивка, бидејќи кога си отсутна, а ме слушаш оддалеку, мојот глас не те допира. Изгледа како очите да ти одлетаа и изгледа дека бакнежот ти ја затвори устата.

9. Детето кое не се игра не е дете, но човек кој не се игра засекогаш го изгуби детето кое живееше во него.

10. Еден ден, некаде, било каде, кога ќе се најдете себеси ќе биде најдобар или најлош момент во вашиот живот.

11. Дали страда оној кој секогаш чека или оној кој никогаш никој не чека?

12. Љубовта се раѓа од сеќавање, живее од интелигенција и умира од заборав.

13. Великодушно заборавете ги оние кои не знаат да ве сакаат.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: