Душите се предодредени да се пронајдат, порано или подоцна

Не знам што точно поттикнува две личности да се врзат. Можеби хармонијата, можеби смеата, можеби зборовите.

Веројатно почнувањето да делат нешто повеќе, зборувањето малку за себе, откривањето полека она што срцето го крие.

Учењето да се сакаат. Или можеби тоа се случува поради тоа што требало да се случи. Затоа што душите се предодредени да се пронајдат, порано или подоцна.

Коељо

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: