Не си родена да бидеш споредна улога во нечиј живот

Не дозволувај мислењето и проценката на другите луѓе, да го контролираат правецот на твојот живот. Потребата за вклопување, како и чувството да бидеш посакуван, може да предизвика патување по патеките по кои не сакаш да патуваш.

Потребата за угодување на другите е проклество кое треба да се избегнува по секоја цена. Пред да направиш нешто, запрашај се: ‘Дали го работам она што сакам…или се плашам од другите, ако тоа не го направам?’

Роден си со причина, роден си да се истакнеш, да бидеш почитуван и сакан поради она што си. Не ја гуши својата светлина, за да се вклопиш во досадната позадина на животот во другите луѓе.

Свети силно таков каков што си, за оние кои навистина се грижат за тебе и ќе ја видиш таа светлина која свети пради тебе.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: