Твоето светло за многумина е темница пред очи – ама ти свети!

Понекогаш ќе застанеш, ќе помислиш да се откажеш – Немој…Ако ги фрлиш своите соништа, никој нема да ги собере. Бори се за она што Ти е важно и што Тебе ти е вредно…

Не дозволувај тоа да Ти го одземат и срушат. Секогаш гледај напред и само напред, бидејќи.. Никогаш не е толку лошо да не може да биде полошо, а ни толку добро да не може да биде подобро…

На крајот се’ ќе испадне добро, а ако не е добро, значи не е крај… По секој дожд, доаѓа сонце..

Во секој пораз има зрно победа..Во секоја лага има делче вистина..

Leave a Reply

Up ↑

%d