Од згодните мажи можете да добиете малку забава и многу проблеми

  1. Плашете се од згодните мажи. Тие нема да ви донесат ништо освен малку забава и многу грижи. Тие се како оган кој се разгорува- на почетокот убаво ќе ве загреат, но подоцна ќе изгорат се’ околу себе. Подобро е да го најдете оној кој постепено ќе ве загрева.
  2. Уживајте во сегашниот момент, бидејќи тоа е единствен клуч за среќа. Слушајте добра музика, јадете храна која ја сакате, правете она што ви носи радост. Научете да застанете, вдишете длабоко, кафето испијте го со уживање, а не за момент и се’ набрзина.
  3. На секоја личност дајте му максимално 3 шанси. И запомнете кога нив им давате шанса и себеси си давате шанса да станете попаметни. 3 Шанси се сосем доволни.
  4. Не се плашете да стекнете непријатели. Да, можеби тие ќе ве вознемируваат, но подобро тие отколку евтините пријатели. Непријателите ќе разбудат инает во вас за да бидете подобри, а пријателите ќе ве повлечат на самото дно.
  5. Научете да бидете трпеливи. Ако немате трпение животот постојано ќе ве тестира и ќе ве носи во непријатни ситуации, се’ додека не научите да имате трпение.

Leave a Reply

Up ↑

%d