Доаѓаат така години, кога повеќе не можеш да го вовлекуваш ниту стомакот, ниту јазикот

Доаѓаат така години кога повеќе не можеш да го вовлекуваш ниту стомакот, ниту јазикот. Кога не можеш да ги трпиш ниту будалите, ниту паметните.

Кога гледаш сино, таму каде што сите гледаат бело. Кога не ти е гајле за правила и закони. Кога кафето ти годи најповеќе кога го пиеш сам.

Идат така некои години, кога гледаш се’ и со затворени очи и ќе го слушнеш дури и она кое не е наглас кажано. И кога не ти е гајле за било чии мислења, посебно за некои неважни ‘вистини’. Освен онаа единствената, дека ти е добро, тогаш кога ќе те остават на мир.

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: