Не, не е вљубен во тебе. Ти си само задоволна со помалку од она што го заслужуваш

Обрнете внимание на овие знаци кои можат да ви кажат дали вашиот партнер ве сака или само ве користи за забава. Ако ги прави овие работи, значи дека е време да продолжите понатаму.

Заслужувате повеќе! Не го интересирате многу. Да ве запознае, да ги знае вашите афинитети, соништа и цели. Не сака да прави компромис. Врската има смисла само кога двајца ќе одлучат да направат компромис поради убава иднина. Ако одбие било каков компромис, тоа значи дека губите време.

Секогаш наоѓа изговори. Се обидува да биде зафатен цело време. Зафатен кога ви треба, кога сакате да излезете, кога сакате сериозно да разговарате. Не се труди за вашата врска. Ако сметате дека само вие правите голем напор, правите компромис и се жртвувате, тогаш треба да разберете дека овој однос за него е само забава. На прво место секогаш е неговата среќа и задоволство. Ве бара само кога му требате. Човекот кој вистински ве почитува ќе ве повика без причина…понекогаш ќе ви каже само дека му недостасувате.

Многу е затворен. Никогаш не ги дели своите емоции или минатите искуства бидејќи чувствува дека тоа го прави ранлив и не сака многу да знаете за него. Не ве вклучува вас во неговите планови за иднина. А тоа е знак дека не сака сериозна врска со вас. Има уште нешто што треба да се направи. Кога и да сакате да разговарате за тоа како го поминавте денот или сакате нешто да му кажете, се забележува дека му е досадно и наоѓа изговор да ја промени темата или да најде нешто друго.

Извор: pozitivanstav

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: