Не се старее покрај оној кој најмногу го сакаш и кој најмногу те сака…

Ќе разбереш малечка моја…

Не се старее покрај оној кој најмногу го сакаш и кој најмногу те сака… Еден ден ќе ти биде јасно дека се старее со оној кој тебе те почитува како жена со иста јачина, како и љубовта која ја чувствува кон тебе. Оној кој те почитува не лаже, не изневерува и нема да те остави сама никогаш.

Тој е твоја подршка, твое раме за плачење кога ќе дојдат тешките денови. Сите убави, згодни и млади паѓаат во сенка кога ќе го запознаеш, него просечен со посебен карактер и почитување кон тебе. Почитувањето е тоа кое оди рамо до рамо со ‘Те сакам’.

Единствена вистинска љубов е онаа во која почитувањето е приситно од првиот до последниот здив.

Меша Селимовиќ

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: