Понекогаш и добриот човек ќе се умори од својата добрина

Доаѓа време кога мораш да станеш и да викнеш: Ова сум јас, проклетство! Изгледам како што изгледам, размислувам како што размислувам, чувствувам како што чувствувам, сакам на мој начин!

Јас сум цело сложено пакување.

Земи ме…или пушти ме!

Прифати ме или пријатно!

Не се обидувај да направиш да се чувствувам помалку човек затоа што не се вклопувам во твојата идеја каква треба да бидам и не се обидувај да ме напикаш во калап.

Ако ми треба промена, сама ќе ја донесам одлуката.

by Рита

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: