Продолжи да одиш! Се’ ќе дојде на свое место

Воинот на светлината го насочува своето внимание на мали чуда на секојдневниот живот. Ако е во состојба да препознае што е убаво, тоа е затоа што ја носи убавината во себе- бидејќи светот е огледало и на секој човек, му го враќа одразот на неговото сопствено лице.

Иако ги познава своите мани и ограничувања, воинот на светлината прави се’ што е во негова моќ да го зачува доброто расположение во моментите на криза. Бидејќи, во суштина, светот ги вложува сите напори да му помогне, дури и кога се’ изгледа дека околу него е спротивно.

Паоло Коељо

Leave a Reply

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑

%d bloggers like this: