Дали вашата врска е токсична? 22 знаци кои го докажуваат тоа

Има дисбаланс во врската, тој ја има моќта, а вие сте „поданик“. Ве контролира и љубоморен е. Од неговото однесување сте демотивирани да се грижите за себе.

Ниту една врска не е совршена и во секоја постојат мигови на кавги и нервоза, но некои врски едноставно се токсични, влијаат негативно на вас и вашето здравје и треба да им ставите крај под итно.

Знаци дека врската ви е токсична:

– Партнерот секогаш смета дека нешто не е во ред со вас и константно ве критикува.

– Ви ја руши самодовербата.

– Има дисбаланс во врската, тој ја има моќта, а вие сте „поданик“.

– Ве контролира и љубоморен е.

– Од неговото однесување сте демотивирани да се грижите за себе.

– Постојано чекате и се надевате на промена.

– Се чувствувате многу несигурно.

– Не ве слуша кога зборувате што ви пречи.

– Вашето семејство и пријатели се загрижени за вас.

– Немате доверба во неговите зборови.

– Често се чувствувате лошо кога сте со него.

– Чувствувате дека врската ви ја црпи енергијата.

– Вашиот партнер секогаш ви нуди „констриктивен критицизам“, иако не го барате тоа од него.

– Во негова близина не сте тоа што сте.

– Не го вади најдоброто од вас.

– Немате позитивни чувства за вашата заедничка иднина.

– Игра игри со вас.

– Ги заборава датумите кои ви се важни.

– Секогаш се натпреварува со вас и сака да ве засени.

– Чувствувате како вие да ја правите целата работа во врската.

– Секогаш се трудите да најдете изговор за неговото лошо однесување.

– Се чувствувате искористено.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: