5 факти за нарцисоидни и алчни жени

Жените најчесто има замеруваат на мажите дека се алчни, иако алчноста е најчесто женска особина. Она што е во нас го гледаме во другите.

Алчната жена сака да ги преземе туѓите ресурси и да ги потроши. Најчесто се мисли на ресурсите на мажите. Ова исто важи и за нарцисите. Се верува дека тоа е машка особина, но многу жени во реалноста ја поседуваат. Со оглед дека стварноста е поинаква од верувањата дека постојат шанси да сретнете таква жена.

1. Алчната и нарцисоидна жена никогаш нема да сака маж поради неговите духовни квалитети. За неа таквите ситници не се важни. Нејзиниот фокус е на нешто друго, да кажеме колку примања има нејзиниот партнер, дали има соодветен статус во општеството и слично. Таа бара некој од кој ќе има корист.

2. Таква жена избегнува статусни мажи. Да, добро прочитавте. Ова е во потполност контрадикторно тврдење во однос на претходното. Жената сака, се разбира на писмено, врска со маж со статус и истакнат маж, но истовремено знае дека постои ризик од љубомора на неговиот успех. Значи парадокс секако.

3. Демо верзија. За што се работи? За техника која е многу ефективна и која успева да ги олабави многу мажи. Значи, на почетокот на врската жената е слатка, љубезна, ма, идеална!, се’ што мажот ќе посака. Кога ќе сфати дека го освои ја трга маската и го покажува своето вистинско лице.

4. Емоционалниот удар оди во спрега со претходната техника. Значи, моќта на жената зависи од тоа колку е силна демо техниката, колку мажот ќе го прифати образецот на однесување и колку жената се променила. Мажите често се губат кај овој чекор. Но, кога ќе почувствуваат емоции, веќе е се’ готово.

5. Бидете искрени кон себе, колкави се шансите нарцисоидна и алчна жена да одгледува деца поинакви од себе? Многу малку. Дури и ако успеат ќе воспитуваат деца чија самопочит ќе биде на многу ниско ниво, бидејќи тие за неа ќе бидат статусни симболи со што таа себеси си ја подигнува својата вредност во општеството.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: