11 прашања кои ќе ве натераат да го промените својот живот

Дали се чувствувате дека ја изгубивте волјата и страста за било што? Дали го живеевте животот така долго како да имате чувство дека не сте се помрднале од мртва точка?

Имајте на ум дека секогаш мора да бидете искрени кон себе околу тоа кои сте и што сакате. Дури тогаш можете да направите промени и да го трансформирате својот живот. Следниве прашања се одличен почеток на тој пат.

 • Што е тоа за кое се придржува, а сепак не се чувствувам добро?
 • Што избегнував поради страв?
 • Кои соништа ги игнорирав, иако тие ми се враќаа?
 • Што правам со сила во животот?
 • Кои вештини и таленти не ги користам?
 • Од што се плашам?
 • Од кои грижи сум подготвена да се ослободам?
 • На што сакам да се посветам за да направам промена?
 • Што можам да елиминирам од мојот живот?
 • Што ми носи поголема радост?
 • Кога се чувствувам како најдобра своја верзија?

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: