5 пораки кои не треба да им се праќаат на бившите

Постојат неколку пораки кои не треба да им ги праќате на бившите, ако не сакате тој да има погрешен впечаток. Без оглед на чувствата кои можеби сеуште ги имате кон него, запомнете дека тој е бивши со причина и токму поради тоа не треба да му стигнат следниве пораки:

Ми недостасуваш

Без оглед колку тој ти недостасува, најдобро е тоа да не му го спомнуваш, било да е во живо или по порака. Во поголемиот број на случаи оваа изјава не е точна, бидејќи вие се сеќавате само на убавите моменти поминати заедно, но не и негативните работи кој ги направи.

Навистина ми е жал

Пред тоа да му го кажеш, биди сигурна дали така мислиш или имаш добра причина зошто ти е жал. Не му праќај такви пораки само за да продолжи комуникацијата, бидејќи како што рековме тој е бивши со причина и помудро е да тргнеш понатаму и да не дозволиш животот да се врти околу него. Од друга страна, ако си ‘виновна’ за раскинувањето, тогаш извинувањето е добра работа да ставиш точка на приказната.

Текстови на песни

Да, текстови на песни некогаш знаат да те ‘погодат’, но тоа не е причина да му ги праќаш него. Дури и во случај кога ја вртиш вашата омилена песна, нема потреба да му ја праќаш. Прекинувањето може да биде многу тешка работа, но не си дозволувај себеси да минуваш низ тоа секој ден.

Порака од еден збор

Понекогаш може да биде многу примамливо да се обидеш да го контактираш, но нема потреба да кориистиш секој изговор тоа да го направиш. Избегнувај да праќаш пораки од еден збор како на пример: ‘Чао’ ‘Здраво’ и слично. Ако имаш нешто навистина да му кажеш или сакаш нешто да го прашаш, тогаш биди елоквентна и тоа направи го во лице. Пораки од еден збор се прилично детски и воопшто не се интересни.

Мислам на тебе

Многу е очигледно поради што е праќањето пораки лоша идеја- ако заврши со него, тогаш заврши засекогаш – ‘не играј си играчки.’ Имај на ум, колку што е можно почесто, кога нешто заврши, значи завршува засекогаш. Ќе му дадеш сигнал дека сеуште сакаш нешто и тој ќе те сфати буквално. И може да има измачувачки ефект.

извор: minimagazin

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: