Независна жена не е онаа која е сама, туку жена која сама ги плаќа своите сметки

Што е всушност независност и зошто независните жени се така привлечни? Многу луѓе ја мешаат независноста и самотијата, но тоа се сосем различни поими.

Зошто многу мажи сакаат да имаат независна жена покрај себе? Независна жена е вооедно привлечна, но и одбојна. Привлечна е бидејќи има изградена личност и дава сјајна подршка на сите околу себе, а одбојна бидејќи неги толерира сите грешки на луѓето во својата околина. Ова се некои главни карактеристики на независната жена:

1. Личноста која може да живее сама, но не е нужно сама. Многумина мислат дека независните жени всушност се оние кои живеат сами, но тоа не е така. Жената може да биде независна во брак и во семејството. Независната жена е онаа која знае да се грижи за себе и во секакви услови, почнувајќи од финансиска страна на животот, па до емоционална.

2. Таа живее во сегашноста. Независната жена живее за ден кој е пред неа и не се замара со минатото. Таа ја планира иднината, но не живее во неа.

3. Знае кога треба да каже не. Независната жена не дозволува никој да ја искориистува. Таа без проблем ќе каже што не и’ се допаѓа и што не сака.

4. Не е срамота да бара помош, но никој не го моли за тоа. Да се биде независна личност не значи да се биде срамежлив и тврдоглав. Независната жена е свесна дека многу работи може да направи сама, но кога ќе сфати дека некој друг може да му ги олесне работите нема да се воздржува за да побара помош.

5. Нема многу пријатели. Ова не е нужно секогаш да биде показател на нечија независност. Но, независните личности се познати по тоа дека не треба да ги толерираат однесувањата на многу луѓе. Тие ќе бидат среќни во својата осаменост отколку во друштво на личноста која не им посакува или не се однесува по нивниот вкус. Многумина ги нарекуваат ‘волци самотници’ но тие се многу повеќе од тоа.

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: