Бидете внимателни во очекување на чудата

За тоа зошто е толку важно забележување на себеси и своите желби. И кои се последиците ако тоа не се направи. Има обрнати чуда. Да. На пример, кога сонувате за нешто, но немате пари за тоа. Сè уште не. Но, сонувате. И си мислите дека ако парите се појават, сигурно ќе го купите/направите/заминете од тука. Остварување на сонот.

За важноста на исполнувањето на вашите желби

Така спокојно живеете со оваа мисла, понекогаш размислувате за неа, не допирајќи ја тематиката на Универзумот, бидејќи вашата желба е со умерен интензитет. Така излегува од самиот почеток. И лета.

А во меѓувреме, доаѓа период кога имаш пари. Да. Дури, експресивниот детал тука ќе ни помогне: секогаш имаш тачно пари потребни за твојата мечта. Ниту повеќе, ниту помалку. И го разбираш ова, дека еве го, сонот, во џебот, практично.

Но, тогаш разумот се поврзува и тивко ти кажува: „Каков пат / палто / чизми? Не, мила, сега немаме шанса. Станот не е платен, должна си на твојата пријателка 500 евра, а твојата свекрва скоро има годишнина. Не, тоа е сè.

Интелигенцијата е секогаш во право – дали е јасно и што има да се расправа? Од сите страни – точно. Па, си размислувала за такви ‘тажни’ работи – и тоа е сè. Во ред. Со Бог напред, има време.

Дали сакаш да живееш без сон? Ама како!?

Како живееше пред – така и сега можеш.

Поминува некое време. Еве еден маркер..Знак дека сè ова не е напразно. Одеднаш и од чисто небо, без најава ви се крши заб или машината за перење се расипува. Со еден збор, трошоци. А има и трошоци кои не може да се игнорираат. Непријатно, се разбира. Па што да правиме?

Го поправаш расипаното, се разбира. Целиот новчаник за соништата се троши на ова. Тоа е наука од Вселената, за да разберете: ако не се забележите сами, ќе добиете мека точка.

Дури забележав дека колку повеќе не се забележувате себеси, толку неочекуваните трошоци се поголеми.

Зошто не и чуда?

Науката од Вселената ти дава знак.

Автор: Лариса Мошенская

https://econet.ru/articles/pro-chudesa

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: