Од машки агол: За оние кои се жалат на ‘кучката’ што им го ‘уништи животот’

Еве порака до мажите кои сакаат да се жалат на “кучката” што им го “уништи животот” и продолжуваат да го уништуваат дури и кога се оставени во морето. Знаете ли од каде доаѓаат вашите проблеми кои ги излевате во коментарите, раскажувајќи страшни приказни на интернет, јасно покажувајќи дека вашите жени, вашето мислење не ги земаат во предвид воопшто?

Да, само затоа што сте поизбирливи околу изборот на автомобилот што го купувате, отколку кога правите изборот на жена која ќе биде вашиот живот!

Во салонот за автомобили ќе го подигнете капакот и ќе се возите околу. А со жените? На кој момент одлучувате дека ТАА е соодветна за живеење со вас под ист покрив, перење на чорапите (во вашата сопствена машина за перење), раѓање и воспитување на децата? Како да ги проверите нивните “возачки карактеристики”? Преку тест за возење?

Ако сте научиле да бирате автомобили, искористете го вашето искуство во комуникација со жени! Важна забелешка! Ќе ги споредиме жените со половни автомобили. Не затоа што жените се искористени механизми, никако. Само затоа што автомобилот кој излегол од производствената лента крие помалку изненадувања. Освен тоа, може да се замени или поправи кога е под гаранција. Друга работа е автомобил, на пример, “со историја”. Веќе тука – “очите виделе, шо купувале.” Па жените со “фабрички карактеристики” едноставно не постојат. Така. Не се залетувајте на прв поглед.

Во продавницата за автомобили може да нарачате екстра перформанси и да бидете избирливи по бојата. На пазарот за автомобили, овој пристап не функционира. Варијацијата е преголема, дури и во рамките на модел од иста година на производство. Нешто за размислување, нели? Исто така е и со жените.

Влегувањето на “пазарот на невести” со долга листа на критериуми за селекција е глупаво. Постои ризик да пропуштам навистина интересен примерок кој не се вклопува во строгите барања што се населиле во мојата глава, со глупави стереотипи. Ова се однесува особено на онлајн запознавањето со можност за подесување на филтери како што се возраста, висината и други надворешни детали.

Се Разбира, екстериерот за мажот е многу важен. Но, прво, 146% од жените што се запознаваат преку интернет лажат за своите карактеристики, а фотографиите се фотошопирани. Освен тоа, познавам многу мажи што се залудени по бујните плави жени, бидејќи живеат во среќен брак со бринети. И второ, не се фасцинирајте од изгледот прерано. Пред да се ослободите од хормонската хемија и целата таа комплицирана игра на невротрансмитери што луѓето ја викаат “љубов”, потрудете се да пристапите рационално до објектот.

Никогаш не слушнав човек кој едвај го видел автомобилот и без собрани информации, викнал: „Да! Ја најдов нејзе! Ова е таа, мојата единствена, ја сакам неа, ја земам неа, не ми треба друга – само неа!

Изберете ја вашата опција. Не, не се расправам, кожната внатрешност и USB конекторот во багажникот се исто така важни. Но внатрешноста, според вашите желби, може да се промени, а конекторите може да се расипат или отфрлат, тоа не е значајно. Значајно е друго. Обично луѓето доаѓаат на автомобилскиот пазар или кај сопственик кој го ставил својот „коњ“ на продажба, со пријател кој разбира каде можат да го чекаат непријатни изненадувања. Немате таков пријател?

Не е страшно, постојат независни сервиси за автомобили, каде одговорните колеги исто така ќе ги кажат сите детали и ќе дадат целосна историја со список што треба да се промени веднаш, и кои делови ќе мораат да се заменат по 50 илјади километри.

Да, жените се малку различни. Малку веројатно искусните асистенти ќе бидат корисни тука. Дури и ако се фрлаат некои сомнежи, тоа ќе биде направено многу деликатно. И општо, кој ги слуша советници за личен живот? Мажите лесно се расправаат за предностите и недостатоците на жените кои воопшто не ги засегаат, а кога можеби тоа ќе ја одлучи судбината, веднаш го исклучуваат вградениот “Трач програм”.

Добро, ако не сакате да разговарате со никој за кандидатурата на шармер, постапете сами. Активирајте детективска програма. Проверете го нејзината профил на социјалните мрежи, видете што пишува и што ја интересира. Изведете „надзорна“ сесија – секогаш е интересно да дознаете како се однесува жената кога не се обидува да ве задоволи. Па, се разбира, разговарајте. Без давање на сериозни претплати, прашајте за сè на светот: за семејството, за детството, за навиките, омилени книги и музика. Трикот е да го прикриете интервјуто како нормален разговор. И кажете нешто за себе, бидејќи и жената бира, и важни и’ се информациите за вас. Треба да дознаете дали е добра домаќинка, какви планови има за својата професионална кариера, дали има деца и дали планира повторно мајчинство.

Секој е, се разбира, слободен сам да одлучи дали му одговара или не некоја дама. Не треба да менувате ништо во нејзините подесувања. Не гарантирам дека ќе успеете од првпат, но идејата е едноставна: треба да сфатите дали таа жена ќе го направи вашиот живот покомплетен и пријатен, или ќе донесе збунување. Па, затоа проверете дали ги исполнувате нејзините животни планови.

Со клинички идиоти нема да одите далеку. Дури и ако сексот со нив е неверојатно добар.Тестирањето според полот, инаку, е, се разбира, еден од главните тестови за создавање на долгорочен однос. Но жал ми е што добрите љубовници се многу почести од вредните животни партнери.

Автор: Александар Хамински

https://econet.ru/articles/127118-zhenschina-kak-poderzhannyy-avtomobil

Leave a Reply

Up ↑

%d bloggers like this: