Животен стил


Психологија

Допирот е многу важен

Личноста која е сигурна во себе, зборува пополека и не гестикулира многу со рацете. Кога разговарате со некој, обидете се брадата да ја држите високо, …

Инспирација

Жената која ја сакам

Убавината на жената не е во облеката која ја носи, фигурата која ја има или начинот на кој ја врзува својата коса. Убавината на жената …Најнови написи

Само ретките ја гледаат тагата во вашата насмевка

Дали некогаш сте размислувале колку често ја криете својата тага зад насмевката? Дали некогаш се запрашавте дали знаете да ги цените луѓето кои ги имате покрај себе? Дали некогаш ги залажувате луѓето околу себе, па ја криете својата болка со насмевка? …

Кога мажот не обрнува внимание на ситници, ја губи жената покрај себе

Кога жената нема притисок во односот со партнерот, се смета дека е подготвена да му даде се’. Тој не ја гуши во нејзините намери и тоа таа знае да ги цени. Можеби некогаш сте ја чуле фразата: ‘Заедно ни е добро, …

Квалитетна жена никогаш не се согласува да биде нечија опција

Кога зад себе ќе оставите некој однос кој повеќе ве болеше отколку што ве правеше среќни, кога ќе се изгорите, разочарате, ќе бидете повредени а и вие ќе повредите некој, тогаш во своите раце имате полн куфер со искуство, пред …

Не брзајте никаде. Ништо нема да се случи пред да му дојде времето

Замислете дека сте во огромен трговски центар, каде што постојат стотина кино сали. Гледате околу себе, за да видите што се прикажува и приметувате филм со своето име во него. Неверојатно! Влегувате во киното и внатре нема никој освен една личност. …

Одете си, кога ќе станете терет кој сакаат да го фрлат

Ако некој е посреќен, поисполнет, порадосен, позадоволен без вас, опуштен како да нема грижи, проблеми, нервирања, бидејќи ве нема Вас….тогаш повлечете се, исчезнете, намалете… Не давајте повод да се зборува за вас, како за причина за нечиј немир, несреќа или …

Треба да се биде внимателен со туѓите чувства

Човекот може да предизвика страдање и без насилство. И без материјални лишувања. Може да се предизвика јака болка и тага со љубезни однесувања. Со искажување на љубов. Со зборови на восхит и разбирање. Кога искажуваме љубов, во организмот на другата личност …

Не се старее покрај оној кој најмногу го сакаш и кој најмногу те сака…

Ќе разбереш малечка моја… Не се старее покрај оној кој најмногу го сакаш и кој најмногу те сака… Еден ден ќе ти биде јасно дека се старее со оној кој тебе те почитува како жена со иста јачина, како и љубовта …

Верувај им на луѓето кога не те сакаат

Верувај им на луѓето кога не те сакаат. Не се занесувај дека тоа е затоа што се љубоморни и лоши. Занесувај се, само затоа што тие ти се дадени да видиш колку си бил тажен, тогаш кога си ги мразел …

Што повеќе трпиш, посилно пукаш

Емоциите се гласници кои не’ известуваат дека во себе носиме одредени уверувања. Емоциите се движат на скала од потполно ниски и негативни, па до оние многу високи, врзани за чувство на љубов и радост. Низ одредена емоција, во секој момент …

Ако морам да се борам за нечие внимание, тогаш не ми треба

Нашата желба за љубов, туѓо внимание, одобрување и прифаќање, се чини како да е вграденo во нашата срж. Учењето како да се засакаме себеси е привлечно, но, се чини како многу напорна задача. На пример, како можете да научите да …

Како да се одврзете од партнер кој не ве заслужува?

Поради Љубов не треба да се чувствувате мизерно. Ако тоа се случи, тогаш тоа не е Љубов. Тоа е само лажна слика за љубовта која е под контрола на егото, врзаноста и потребата. Некои жени (мажи) запнуваат со луѓе кои не …

Постојат работи кои не смеете да дозволите да ви ги прават

Кога се соочувате со тешки и непријателски настроени личности, важно е да заземете став. Ова е вашиот живот. Можеби не можете да контролирате се’ што другите ви прават, но можете да одлучите дека нема да стоите во некој агол со …