Јас повеќе нема да ги трпам оние кои не го заслужуваат моето трпение!

Јас повеќе нема да ги трпам оние кои не го заслужуваат моето трпение. Јас не сум подготвен да трпам се’ што ќе ми испрати животот. Не затоа што сум станал арогантен, туку дојдов до точка во која, ми е жал да го губам времето, на нешто што не ми лежи на душата, што ми предизвикува... Continue Reading →

Се’ сакаш и се’ можеш? Но, знаеш ли дека ќе се изгубиш себе?

Среќата не е отсуство на проблем, туку способност со него да се соочиме. Замислете само какви прекрасни работи вашиот ум може да прифати, кога не би бил толку фокусиран на борбата со проблемите. Секогаш гледајте на она што имате, наместо на она што сте изгубиле. Не е важно што животот ви одзема, туку што ќе... Continue Reading →

Што сака вашата душа?

Радоста која ја чувствувате, го покажува смерот по кој треба да одите во животот. Обрнете внимание на се’ кон што чувствувате страст, возбуда, што ве прави живи. Верувајте им на тие чувства и допуштете си да ги следите. Вашето срце знае повеќе од умот. Ова се вистините за животот кои вашата душа сака да ги... Continue Reading →

Сродната душа секогаш ќе дојде, кога за неа сме подготвени

Кога ќе ја запознам својата сродна душа? – прашање кое најчесто се поставува. Сите имаме повеќе сродни души во животот и нивната улогата е иста. Нивната цел е да ја размрдаат и разбудат нашата душа и да го кренат нивото на свеста. Сродната душа секогаш ќе стигне кога сме подготвени за неа, ни минута порано.... Continue Reading →

Кога ќе престанеме од луѓето да очекуваме да бидат совршени, тогаш ќе почнат да ни се допаѓаат, онакви какви што се

Ако сте во фаза на лична револуција, овие 5 факти можат да ви помогнат да останете на вистинскиот пат. 1. Никој не може да им угоди на сите. Размислете за најсимпатичната и најпочитуваната личност која ја познавате. Дали таа тоа го постигна, затоа што им угодува на другите или се држи до своите уверувања, дури... Continue Reading →

Заблуда е дека нервирањето може да ја подобри ситуацијата. Која е поентата на негативноста?

Многу луѓе велат дека самоодбрана е кога им се радуваме на поразите и кога сме благодарни за катастрофите. Тоа е бесмислено. И можеби се во право. Но, дали тоа што се во право, им носи среќа? Поголемиот број луѓе на непријатност реагираат стандардно: со нервирање, агресија и негативност.Човекот почнува да се бори со ситуацијата, чувствувајќи... Continue Reading →

Ова се причините зошто Вселената ги праќа ‘вистинските луѓе’ во вашите животи

Вселената ни ги праќа вистинските луѓе во животот, без оглед дали мислиме дека се тие вистински или не. Само затоа што работите низ кои минуваме се можеби болни, тоа не значи дека воопшто не било судено да бидат во нашиот живот. Се' се случува на овој свет со причина. Верувајте во Вселената и гледајте каде... Continue Reading →

Игнор- најдобра стратегија за сплеткарошите

Кога сте нападнати, посебно од блиски личности, повеќето од нас тежат кон повлекување и изолација. Тоа овие сплеткарошите и го сакаат-  да се изолирате и да се повлечете, како вие да сте виновни и  да им олеснете при нивното ‘земање под свое’ и на остатокот од вашето опкружување. ‘Ако луѓето сакаат да те срушат, тоа... Continue Reading →

Љубовта е подобро да умре, отколку да се мачи да преживува

Многумина имаат многу љубовни прашања и недоумици, но се чини дека најважно и најчесто поставувано прашање е како да се привлече партнер. Со тоа прашање се оптеретуваат сите, посебно жените кои доживеале љубовен неуспех или поминале низ неколку лоши врски. Најголемиот проблем е во тоа што луѓето кои нижат неуспешни врски една по друга одбиваaт... Continue Reading →

Не го задржувај она што си оди од тебе

Една од главните причини за човечкото страдање во сите духовни традиции е нашата навика да се врзуваме за работи, луѓе, настани. За да се поштедиме од премногу страдање, потребно е да се разбере поимот врзување и како да се извежба неврзаност. Таа не значи недостаток на емпатија, разбирање и сочувство. Неврзување не е недостижна цел,... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑