Цел живот ќе се промени во моментот кога ќе одлучиш, да го смениш својот начин на размислување

Не дозволувај твоите сопствени ограничувања и уверувања да го контролираат твојот живот. Тие уверувања можат да бидат свесни, но многу веројатно се и несвесни. Тие можат да бидат несвесни ограничувања, со кои си условен од дете и низ цел свој живот, си ги прифаќал, слушајќи ги оние околу тебе, кои никогаш не го постигнале својот... Continue Reading →

Никогаш не сме немоќни- се’ во нашиот живот е избор

Екхарт Толе, автор на бестселерот ‘Моќта на сегашниот момент’ и ‘Нова земја’ за милиони луѓе е најголема инспирација. Овде се само 5 негови најзначајни цитати. 1.Она што го правите за другите, го правите за себе. Ова е фантастична поука по која треба да се живее. Начинот како ги третираме другите е секогаш прецизен одраз на... Continue Reading →

Ако се мешаш во нечиј живот, ти ја превземаш на себе неговата карма

Штом ќе му се вмешаш на некој, со свои совети и 'добрина' која не ја бара, веднаш: 1. Делимично ја превземаш на себе неговата карма- лекции, кои тој мора да ги проживее, одработи, научи, разбира, самиот да ги помине. 2. Твоите совети можат да бидат дури корисни и потребни, но тие се добиени на подарок,... Continue Reading →

Сакајте, бидејќи кога сакате, ја користите најголемата сила во Свемирот

Позитивната сила на Љубовта, може да создаде било што добро, да ги зголеми добрите работи и да промени нешто негативно во вашиот живот. Секој ден, во секој момент бирате дали ќе чувствувате Љубов, позитивна сила- или не. Законот за привлекување е закон на Љубовта, а тоа е закон кој владее во вашиот живот. Што и... Continue Reading →

Ако знаеш дека Бог постои, што ќе направиш со тоа?

Ако сега знаеш дека Бог постои, што ќе направиш со тоа? Бог го најде патот до тебе, иако се опираше на безброј начини. Сепак, добиваше толку многу во животот и тогаш кога не веруваше во Него и тогаш кога не мислеше на Него и тогаш кога зборуваше, дека не веруваш дека се грижи за тебе,... Continue Reading →

Кога ќе влезете во светот на љубовта, јазикот кој го познаваме станува непотребен

Поголемиот број на проблеми на овој свет се создаваат поради јазички грешки и едноставни несогласувања.Никогаш зборовите не ги сфаќајте буквално. Кога ќе влезете во светот на љубовта, јазикот кој го познаваме станува непотребен. Она што со зборови не може да се опише, може да се насети единствено во тишина. ’40 правила на Љубовта’- шесто правилоЕлиф... Continue Reading →

Дали некогаш сте доживеале од некоја средба да ви затрепери срцето?

Некои луѓе само ги гледаме, други пак ги чувствуваме. Зошто, како? Ние не знаеме, душата знае. Пред да дојдеме овде, се договоривме кого ќе го сретнеме на нашето патување низ животот. И кого ќе го видиме, а кого ќе го почувствуваме. Бидејќи, ниту една личност и ниту една средба не е случајна. Секојдневно среќаваме бројни... Continue Reading →

Биди она што си и не се обидувај да личиш на другите

Биди она што си и не се обидувај да личиш на другите. Потребни се различни луѓе за да постои светот. Не сакам сите да личите едни на други, како јајце на јаце. Сакам сите да бидете различни, секој да работи специфична работа и да има специфична улога, совршено да се стопува со целоста. Тоа не... Continue Reading →

Некој нешто ќе направи, а ние збеснуваме?

Буда им зборуваше на своите ученици: 'Толку е глупо да бидеш бесен, несфатливо е, како интелигентно суштество тоа може да го направи. Некој нешто ќе направи, а ние збеснуваме? Тоа што некоја личност прави може да биде погрешно, може да биде лошо, може да биде навредливо- но, тоа е нејзино право. Ако ние реагираме со... Continue Reading →

Секое утро некој доаѓа. Радост, депресија, злоба…

Човекот е гостинска куќа. Секое утро некој доаѓа. Радост, депресија, злоба, некоја состојба на минување, како неочекуван гост. Биди добар домаќин! Дури и во голема тага, која низ куќата ќе ти помине и ќе ти го однесе сиот мебел, посакај добредојде, како да е почесен гостин. Можеби те исчисти за некоја нова наслада. Црна мисла,... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑