Без причина таков маж не влегува во вашиот живот

Ако ја разбирате смислата на човекот во вашиот живот, ќе ви биде полесно да научите да ја чувствувате љубовта кон него, бидејќи кога постои освестеност: дека човекот во мојот живот е учител, тогаш сум му благoдарна за тоа. Без причина таков маж влегува во вашиот живот! Всушност, цел наш живот е големо училиште, а предметот... Continue Reading →

Од женски агол: Никогаш не се согласувај да бидеш втора- биди прва и единствена

Верувам дека љубовта не е во пронаоѓањето на вистинска личност, туку во тоа таа да ве пронајде вас. Многу од нас не сфаќаат колку среќа имаме што имаме семејство и пријатели. Токму тие луѓе се вистински пример каква треба да биде љубовта, а нивната љубов често ја земаме здраво за готово. Посакуваме и бараме повеќе... Continue Reading →

Бракот не го руши љубовницата- туку оној на кој му треба љубовница

Љубовницата или љубовникот, не се ништо виновни повеќе од вашиот партнер кој одлучи да ви забоди нож во грбот. Многумина ќе речат:' Но, таа жена знаеше дека е оженет и намерно се согласи на афера само за да го растури бракот'. Па и тој маж знаеше дека е оженет па истото го направи! Кога жената,... Continue Reading →

Зошто жените имаат само лоши искуства во врските?

Односите можат да бидат многу сложени и интересни, но се многу важни. За жал, многу жени не веруваат во тоа. Често одбиваат да прават големи планови, не ја знаат својата одговорност и пуштаат работите да се одвиваат сами од себе. Најголемата грешка која ја прават и мажите и жените е да го обвинат оној другиот... Continue Reading →

Неверството е голем пораз, но има работи кои се уште полоши

Неверството е една од најлошите работи низ која можете да тргнете.. Меѓутоа, постојат и многу други работи кои се подеднакво погубни како и неверството и можат навистина да ги разделат партнерите. 1. Љубомора. Љубомората не е добра. Таа ве раздвојува и создава јаз помеѓу вас кој тешко се премостува. Кога во врската постои љубомора, двете... Continue Reading →

13 работи на кои треба да им бидете благодарни на вашите бивши партнери

Да не доживеавме болка и предавство, можеби никогаш немаше да сфатиме што значи вистински да сакаме. Речиси сите барем еднаш во животот моравме да ја искусиме горчината на разделбата од оние кои ги сакавме. Да, тоа им се случува на сите, ако сме искрени кон себе и тоа станува важна точка во нашиот живот. Кога... Continue Reading →

Како да знаете дека сте во ‘токсична’ врска?

Влијателниот новинар Walter Winchell еднаш рече: 'Никогаш над тебе. Никогаш под тебе. Секогаш пред тебе'.. Иако се чини многу логично, тоа не се случува во секоја врска. Всушност, во врска со премногу барања и очекувања постои јасна нерамнотежа во динамиката на односите. Сосем е нормално дека двајцата партнери поминуваат многу време заедно или многу размислуваат... Continue Reading →

Зошто не треба да комуницираме со бившите партнери

Луѓето се вљубуваат и составуваат, но и се разделуваат. Не е можно однапред да предвидите дали ќе имате среќен однос со некоја лучност. Секој учи од сопствените грешки. Понекогаш се чини дека продолжувањето на комуникацијата со бившиот партнер и прифаќањето како пријател е одлична идеја. Но, во стварноста не е се' така розе. Постојат најмалку... Continue Reading →

Од женски агол: Mаж кој нема што да и’ понуди на жена, ќе каже дека таа премногу бара

Многу често може да се слушне од многу мажи дека денешните жени се пребирливи бидејќи имаат многу барања, дека ги гледаат само оние мажи од кои имаат корист. Ги нарекуваат со погрдни имиња и им препишуваат секакви епитети само врз основа на она што слушнале за нив, а не се потрудиле жените да ги запознаат... Continue Reading →

Ако престане да ви се јавува и да праќа пораки направете една од овие 7 работи

Една од работите која најмногу фрустрира во една врска е ситуацијата кога ќе сфатите дека вашиот партнер одеднаш исчезнува, а никој не знае каде. А ако не се јавува и не праќа пораки, тоа може да ве излуди. Значи, дефинитивно тој ве избегнува. Што да правите? 'Трезвениот' дел од вашиот мозок сака да верува дека... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑