Вистинската жена не трча по среќата. Таа воопшто по ништо не трча

Психологот Јулија Свијаш има 10 заповеди на вистинската жена: 1. Таа не трча по среќа. Трчање по среќата е најпопуларен и најглуп спорт. Сите ние некаде трчаме. Кон посветла иднина, утрешен ден, следна година итн. Таа плива низ животот, секогаш наоѓајќи се во сегашниот ден. 2. Сегашноста е најинтересна и најважна од се' што го... Continue Reading →

Морав да научам како да сметам само на себе. Јасно да видам низ болка и страдање, дека сум уште жена- убава, грациозна и смела

Никогаш не помислував, дека еден ден мојата реченица:’Како можеше да ме оставиш? ќе се претвори во: ‘Благодарам што ме остави’. Беше тоа долг пат, по кој сеуште одам, за да научам најдобро што направи за мене. Морав сериозно да пораснам. Да разберам длабоко во душата, која бев навистина и во што се претворив. Морав да... Continue Reading →

Не е лесно да се сака жена со големо срце и активен ум, но вредно е

1. Таа многу размислува и има сложен ум. Умот на оваa жена работи нон- стоп. Затоа понекогаш во главата смислува сценарио кое нема никаква врска со стварноста. Но, вистината е дека оваа жена премногу размислува и претерано ги анализира работите, бидејќи е тоа одбранбен механизам. Тоа го прави за да се заштити од болка. 2.... Continue Reading →

Бидете жена која не се грижи што ќе кажат другите

Многу е тешко да се живее кога се грижите што ќе кажат другите. Мора постојано да се прилагодувате на туѓото мислење, на туѓите ставови. Личноста која се обидува да им угоди на другите, паѓа под туѓа контрола. Прифати се себеси таква каква што си: Не постојат совршени луѓе. Не верувајте на се' што гледате по... Continue Reading →

Решението е во тебе. Се вика верба. Верба во себе…

Решението е во тебе. Можеби е малку подлабоко закопано, но сигурно е тука. Се вика верба. Верба во себе, во љубов и вишата сила. Вербата во позитивен исход. Се вика и оптимизам, ентузијазам, љубов кон животот, благодарност за се’ што си, се’ што имаш и се’ што треба да станеш и да добиеш. Животот не... Continue Reading →

Бракот не е гаранција за среќа

Никогаш не е доцна да го промените својот живот, повторно да почнете да живеете подобро и по свои правила. 'Доста ми е од сите обврски, од се' сум уморна. Сакам да станам независна и слободна, иако имам 55 години, семејство и обврски. Сите постојано нешто бараат од мене. Сето свое време им го посветувам на... Continue Reading →

Пристигна пораката…и?

Наутро се будиш, се фаќаш веднаш за мобилниот телефон, а пораката веќе те чека...цвеќенце, срце, бакнеж или едноставно добро утро. Сосем доволно да добиеш крила и со радост да го почнеш денот. Многу позитивна енергија те носи и сите обврски кои те чекаат се толку лесни за решавање. Зарем не? Ах, таа виртуелна љубов... Колку... Continue Reading →

Луѓето кои не ме заслужуваат

Како да ги бирам луѓето во моето опкружување? Ако некој не ми се допаѓа или не ми одговара, тогаш престанувам да комуницирам. Звучи премногу грубо? Можеби. Но, немам девет животи за да го трошам овој туку- така. Не сакам да губам време со некој комплициран. Сакам да живеам живот само со најдобрите луѓе. Ми требаат... Continue Reading →

Како несвесно ја губиме женственоста-женската енергија се зголемува кога жената се грижи за себе

Главната работа кај жената која ја прави силна и привлечна е нејзината енергија. Но, постојат некои работи кои и' штетат на женската енергија и на нејзината женственост. Ако сакате да ја сочувате својата женственост и женската енергија избегнувајте да ги правите следните работи. 1. Премногу комуникација со надворешниот свет. Жената треба да комуницира само со... Continue Reading →

Мојата најсреќна одлука е да ги пуштам луѓето да мислат за мене што ќе посакаат

Мојата најсреќна одлука е да ги пуштам луѓето да мислат за мене што ќе посакаат. Всушност, тоа е нивна работа, тоа се нивни мисли и нивно време, кое го трошат како што сакаат. Каква врска имам со тоа? И сега сум супер слободна. Повеќе не се плашам дека некој ќе го разочарам! Ниту минута нема... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑