Кратки, а понекогаш долги модни приказни- Моден дизајнер vs брза мода

Сигурна сум дека сите ние како купувачи барем еднаш во животот сме си го поставиле прашањето зошто два или повеќе производи кои имаат иста намена, еве на пример две кошули, два велосипеди, два рачни часовници, итн. се со голема разлика во цената. фотографија Душица Брачиќ модел Сара Петровска -облека Ле Бранд Причини има повеќе. Со... Continue Reading →

Кратки, а понекогаш долги модни приказни- Моден дизајнер?

Кога добив понуда да пишувам за мода на Оз Зона, размислував каков ќе биде концептот на моите текстови. Решив дека нема да се занимавам со типични теми кои се третираат во поголемиот број на портали, списанија во деловите за мода како трендови, актуелни парчиња облека, мода на црвениот тепих, итн. фотографија Владимир Видановски Ќе се... Continue Reading →

Kратки, а понекогаш и долги модни приказни- Улогата на модата

Пишува: Лили Кадинска Феноменот на модата често пати е потценет во однос на неговото вистинско значење. Најчесто е поврзан со облеката, да бидам попрецизна скапата облека која не можеме сите да си ја дозволиме и оттаму одбивноста и потценувањето на модата, како "симбол" на развратност и површност. Но, тоа е така само кога облеката е... Continue Reading →

Кратки а понекогаш долги модни приказни

Колку и да звучи како клише, модата, креирањето, правењето облека беа моја страст од најмали нозе. Сакав да смислувам облека, дизајнирав во мислите, на хартија. Мојот необичен интерес, за мене и за возрасните околу мене беше само невина детска игра. И кога пораснав, долго време не гледав сериозно на мојата пасија, размислував за некои професии... Continue Reading →

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑