Пуштете ги погрешните да си одат- 10 совети за односите кои никогаш нема да ги заборавите

Бидете свесни за својата вредност. Кога своето време ќе му го дадете на некој кој не ве почитува, вие му давате делче од своето срце кое никогаш нема да го добиете назад. Сите пропаднати врски болат, но да се изгуби некој кој не ве почитува не е загуба, туку добивка. Велат дека најголема среќа и... Continue Reading →

Maya Angelou- инспиративни цитати

'Благодарна сум што сум сакана и што сум способна да сакам, бидејќи љубовта ослободува. Таа не е таа која задржува, тоа е егото. Љубовта ослободува'. Мудрите изреки на оваа исклучителна жена, поетеса, ќе бидат запаметени поради моќните зборови кои влијаеа на милиони луѓе. Еве неколку нејзини инспиративни изреки кои ни ги остави: - Никогаш не... Continue Reading →

Јапонска мудрост: 35 клучни изреки

1. На будалите и лудаците тргни им се од патот. 2. Ако жената нешто сака- низ стена ќе помине за тоа да го оствари. 3. Не го задржуваj оној кој си заминува, не го бркај оној кој доаѓа. 4. Бргу- тоа е пополека, но без прекин. 5. Подобро е да се биде непријател на добриот... Continue Reading →

Жената никогаш нема да се умори од љубовта- ќе се умори од животот и лагите

Жената никогаш нема да се умори од соништата, од надежите, од верувањата, но лесно ќе и' досади животот во лаги. Не постои маж на светот кој може да ја измери женската љубов, трпението и надежта, како што никој не може да ја разбере женската болка. Не си оди таа од гордост, ниту да докаже дека... Continue Reading →

Животот почнува кога ќе престанете да климате со главата на се’ што луѓето ќе кажат

Нашите животи се испреплетени. Логиката диктира дека сите влијаеме едни на други. Но, каде е линијата кога престануваме да бидеме она што сме (изневерени од себе) и што се случува тогаш? Што значи она фамозното биди она што навистина си? Вие сте она што сте кога не мора да ги прилагодувате своите ставови на другите,... Continue Reading →

Зошто жените ги напуштаат мажите кои ги сакаат?

Се чувствуваат страшно поради тоа. Срцето им е скршено. Но, тие тоа го прават. Ќе соберат храброст и ресурси и заминуваат. Жените ги оставаат мажите со кои имаат деца, дом и живот. Жените заминуваат од многу причини, но постои еден најважен: жените со заминуваат бидејќи мажот не е присутен. Тој работи, игра фудбал, игрици, гледа... Continue Reading →

Џабе што си прекрасна жена ако живееш покрај човек кој не ја гледа твојата вредност

Еднаш кога ќе ја прочитате приказната за сочната праска на некои работи веројатно никогаш повеќе нема да гледате со исти очи. Замислете го ова вака. Ти си најсочната праска на светот, секој човек кој сака праски е воодушевен од тебе. Созреа и падна на земјата и чекаш некој да те пронајде. Човекот кој те пронајде... Continue Reading →

Не е вистина дека личноста која ве сака не може да ве напушти

Длабоко и важно запишано од британскиот класик Оскар Вајлд за љубовта и взаемноста на чувствата: 'Не е вистина дека личноста која ве сака не може да ве напушти! Можеби сепак може! Верувајте ми! Можеби! Ќе го направи тоа, порано или подоцна кога ќе сфати дека односот со вас нема да и' носи радост и среќа,... Continue Reading →

Еден ден во твојот живот ќе се појави ново име, кое претходното ќе го претвори во прав

Оваа мудрост е напишана од Достоевски. Фридрих Ниче призна дека Достоевски е единствен автор- психолог, кој делумно бил и негов учител. Еве уште неколку убави мисли: 1. Да се живее треба за оние на кои си им потребен. Да се дружиш треба само со оние со кои си сигурен. Треба да се комуницира со оние... Continue Reading →

Можеби не се случува она што сакаш, но се случува она што треба

Често во желбата да постигнеме големи резултати, имаме чувство дека се’ околу нас, многу споро се менува. Нашиот однос кон успехот стана како и се’ во оваа култура која се вика култура на брзината. Но, едно е сигурно. Сите важни работи во животот никогаш нема да ја прифатат културата на брзината. Џим Рон еднаш рече:... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑