Кога не знаеш по кој пат да тргнеш..

Енергијата на душата е љубов. Колку повеќе љубов има во нас, стануваме поенергични и посреќни. Сетете се само на еланот и леснотијата која сте ја почувствивале, кога сте биле заљубени. Веројатно сте забележале, кога сте блиску до човек кој има многу љубов во срцето, од него излегува моќна позитивна енергија, дури ако е уморен или... Continue Reading →

Се грижите како да се извлечете од долгот- и ќе привлечете уште долгови? Се грижите дека стареете- и ќе се чувствувате остарено?

Сите ние делуваме со бесконечна моќ. Сите го живееме животот по исти закони. Природните закони на Вселената, кои се многу прецизни. Каде и да се наоѓате, во Индија, Австралија, Балкан, Америка сите имаме подеднаква моќ. Со еден закон. Тоа е законот за привлекување. Се’ што ви се случува во животот и се’ што предходно ви... Continue Reading →

Што значи енергетско врзување?

Дали ви се случувале ситуации во животот, откога ќе се раздлите со некоја личност, во следните неколку години да се сеќавате на неа? Обидите да ја извадите од глава и своите мисли, завршуваа секогаш исто, вие и понатаму размислувате за неа. Виновник е цврстата енергетска врзаност, која се формира меѓу вас. При било каква комуникација... Continue Reading →

Секоја потисната емоција остава знак на телото

Ако не го послушате своето незадоволство, телото ќе ви одговори со главоболка. Ако не ја послушате лутината, ќе ви одговори со гастритис. Ако не го послушате својот страв, ќе ви одговори со затвор. Ако не ја слушнете својата потреба да кажете 'Не', ќе ви одговори со желудечни проблеми. Ако не ја послушате својата страст, ќе... Continue Reading →

Дали и’ верувате на интуицијата?

На важните животни раскрсници, најдобро ќе поминеме ако ја постигнеме и негуваме здравата рамнотежа помеѓу логиката, умот и интуицијата…еве како. Интуицијата во психологијата се дефинира како телесно чувство кое многумина го доживуваат во стомакот. Кратко се јавува во свеста, во облик на блесок, а личноста не е во потполност свесна за сите рационални причини за... Continue Reading →

Човекот е мал универзум, кој може да произведува своја сопствена енергија?

Нашиот Универзум е огромен резервоар на енергија. Современата квантна теорија тврди дека се' се состои од енергија, како основна големина, која ја одредува состојбата на системот во било кои размери, до бесконечност. Универзумот кој ние го познаваме и чиј сме дел, исто така се потчинува на законите на енергијата. Телото на човекот и се' што... Continue Reading →

Кармички долгови- како ги создаваме и отплаќаме?

Времето не можеме да го вратиме, единствен момент кој го имаме е овој сега. Овој момент ја отплаќаме својата карма и свесно одлучуваме на кој начин ќе ја отплатиме и како понатаму ќе ја полниме својата кармичка сметка. Ние сами ја создадовме таа сметка и ние единствено можеме и да ја подмириме. Што е мината... Continue Reading →

Болката во одреден орган ви пренесува порака- Што не сакате да видите или слушнете?

Болката од било која врста, зборува за чувство на вина. Вината секогаш бара казнување, а тоа пак е болно. Хроничната болка е хронично чувство на вина, толку длабоко всадена, што човекот воопшто не е свесен. Идејата или теоријата дека секој сам себеси си 'создава' болест повеќе не се смета за екстремна алтернатива. Како размислуваш, колку... Continue Reading →

Треба да се биде внимателен со туѓите чувства

Човекот може да предизвика страдање и без насилство. И без материјални лишувања. Може да се предизвика јака болка и тага со љубезни однесувања. Со искажување на љубов. Со зборови на восхит и разбирање. Кога искажуваме љубов, во организмот на другата личност ќе почне да се произведуваат хормони на задоволство. Ќе биде добро. Така хемијата работи.... Continue Reading →

Секој од нас добива 7 знаци и пораки од Универзумот

Нашиот мозок не е само извор на мисли и информации, туку и еден вид на приемник кој ја прима и обработува секоја добиена информација, мисла, симбол и знак. Информациите од Свемирот се насекаде околу нас, бидејќи ние сме честички на космосот. Апсолутно се' во нашиот свет е меѓусебно поврзано, а се' потекнува од истиот извор... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑