Сакај како никогаш, никој да не те разочарал и простувај, бидејќи само Големите простуваат

Луѓето на различни начини се носат со чувствата различно ги изразуваат. Со плачење во главно се поврзува длабоко чувство на тага, но секогаш и не е баш така. Според психолозите плачењето е добро и здраво, а луѓето кои многу плачат се посебни. Следниот пат кога ќе бидете на работ на солзи, сетете се на неколку... Continue Reading →

Не се чувствувајте виновни, затоа што правите нешто што е најдобро за вас

Ако секој ден се будите незадоволни и посакувате да бидете некој друг, време е да размислите зошто е тоа така. Кога ќе ги сфатите причините поради кои се чувствувате лошо, треба да најдете решение за лошото расположение. Не се почитувате Секое човечко суштество има одредена вредност, вклучувајќи ве и вас. Моментот кога ќе ги прифатите... Continue Reading →

Зошто во Скандинавија подобро се живее

Кај нив постои среќа и тоа поради принципите на кои одамна сме заборавиле. Истражувањата за среќа спроведена пред неколку години покажаа дека во Данска, Норвешка и Шведска живеат наjсреќни луѓе. Скандинавците имаат правила со кои се придржуваат и токму поради тие правила тие се среќни секој ден. 1.Скромни се и ги почитуваат другите. Во нордиските... Continue Reading →

Среќо моја..

Статистиката во Велика Британија покажува дека луѓето, всушност, имаат мали желби, поточно едноставни начини кои водат кон среќен живот. Што вас ве прави среќни? Дали е тоа можеби мирисот на тазе испечен колач или само што измеленото кафе? Во дел од одговорите на Британците, на прашањето „што ве прави среќни“, имало различни варијанти - од... Continue Reading →

Животот не е проблем, кој треба да се реши, туку стварност која треба да се искуси

Големите филозофи како Сократ, Ниче, Сенека мудро говореле за среќата и за тоа како најлесно да се стане среќен.  Бертранд Расел „Од сите форми на внимателност, внимателноста во љубовта е можеби најфатална за вистинската среќа“. Не е вообичаено некој како Расел, љубител на математиката, науката и логиката, да се занимава со нешто толку минливо, како... Continue Reading →

Сите луѓе носат среќа, некои кога ќе дојдат, некои кога ќе си одат

Денес започнуваме уште еден круг околу сонцето и делам со вас лекции кои се надевам на некој ќе им бидат од корист. 1.Среќата доаѓа одвнатре. Ние премногу време трошиме во потрага за потврдување и охрабрување од страна. И секогаш се испоставува дека бараме таму каде што ги нема. Видете се одвнатре. 2. Бидете благодарни за... Continue Reading →

Бори се за себе и кога никој не е на твојата страна

Кога луѓето се инспирирани за упивање на ново знаење а при тоа се нудат решенија за нивните проблеми, често осознаваат и други аспекти на животот. Затоа овој пат ви нудиме алгоритам- како да ги пронајдете одговорите во вас самите, како да се подржите себе си во ситуации во кои губите доверба во добрата иднина, или... Continue Reading →

Биди машко- јави се прва 😉 😊

Мажите тврдат дека учењето на 'женскиот' јазик е потежок од англискиот, францускиот, германскиот..Речникот на 'фрази' кои ги 'протумачиле' сигурно ќе ве насмеат. Еве ја листата нс 25 работи кои повеќето мажи погрешно ги тумачи. 25. Ништо. Не, тоа не е ништо. Нешто е секако и би било подобро што побргу да сфатиш за што станува... Continue Reading →

Најубавото место каде што можеш да бидеш, е во нечии мисли

'Ако можете да му помогнете на човек да го излечи својот ум и верувањатa, можете да му помогнете и да го излечи своето тело.' др. Брус Липтон Др. Брус Липтон е познат американски молекуларен биолог и истражувaч, пионир на епогенетика, кој поголем дел од животот го посветил на проучување на матичните клетки. Токму благодарение на... Continue Reading →

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑