Покажи дека си подобар човек од оној кој те навредува – 8 ситуации кога молчењето е најдобар одговор

Разговорот е нормален и чест како и дишењето, но постојат многу моменти кога треба да молчите отколку да кажете било што. Понекогаш ниту најдобрите аргументи нема секогаш да ни ги донесат посакуваните резултати, туку токму молчењето. Понекогаш е тешко да се прифати и може да биде многу непријатно за другите, но вам може да ви... Continue Reading →

Научете да се борите за својата среќа- Ситуации во кои треба да кажете ‘Не’

Како човекот созрева, тој почнува да сфаќа дека неговата среќа и неговата благосостојба е најважна работа на светот. Зрел човек учи како да се избори со сите ситуации кои му се наметнуваат и кои се обидуваат да му создадат непријатност или проблеми. Човекот како старее учи правилно да го користи зборот 'Не'. За да го... Continue Reading →

Синдром на ‘сварена жаба’- дали предолго толерирате она што ви штети?

Понекогаш предолго ги толерираме штетните ситуации и луѓе, само затоа што го имаме премолченото уверување 'ако нема друго решение, мора тоа да го толерирам'. И сигурно не можеме да го занемариме фактот дека многу од нас ја жртвуваат емоционалната благосостојба поради други работи. Исто така често се случува да не мора само да размислуваме за... Continue Reading →

Понижувањето е најголема психотраума. Како да се заштитите?

Најтешка психотраума е понижувањето. Мозокот може да преживее многу работи. И од се' може да извлече некое искуство кое ќе помогне во иднина. Меѓутоа, мозокот не може лесно да премине преку понижување. Психологот Ана Кирјанова даде добар опис. Понижувањето е поинакво- тоа е реакција без одговор. Да понижите можете само ако личноста не може да... Continue Reading →

Оние што ве копираат потајно ви завидуваат: 8 знаци дека некој е љубоморен на вас

Ако некој се однесува грубо кон вас, не го сфаќајте тоа лично. Можеби едноставно е љубомора во прашање. Нема на секој да му се допаднете и не можете ништо да направите по тоа прашање. Љубомората е многу силна емоција. Може да направи луѓето поради тоа да направат многу луди работи. Дали некогаш се запрашавте дали... Continue Reading →

Бомбардирање со љубов- суптилна техника на манипулација

Бомбардирање со љубов е многу суптилна техника на манипулација со цел да ве натера да се вљубите во некој. Таа вклучува неконтролирано покажување на љубов и наклоност кое не одговара на стварниот момент во врската. Како навреме да се открие оваа појава? Бомбардирање со љубов е концепт кој се создаде 70- те години од минатиот... Continue Reading →

Научете да ги преживеетe спомените: ако напуштивте некоја личност, постои причина

Во текот на животот често ќе се случи да ви недостига личност која претходно ја отуѓивте: тоа може да се случи и после многу години, кога тоа најмалку го очекувате, што е нормално. Тоа веројатно е личност со која сте делеле дел од својот живот: семејство, пријатели или дури партнери. Поради ова жалење можеби повторно... Continue Reading →

8 знаци дека те зароби емоционален манипулатор

Многумина од нас го препознаваат непријатното чувство кога сме изманипулирани. Но, емоционалното влијание може да биде моќен алат, а некои луѓе активно го користат. Еве мала помош да препознаете дали сте уловени во замката на емоционалниот манипулатор. 1. Ја нарушува твојата сопствена верба и твојот здрав разум. Емоционалните манипулатори се неверојатно талентирани лажговци. Тој ќе... Continue Reading →

Нулти контакт: кога одлучуваме трајно да завршиме со некој однос?

Постојат случаи во нашиот професионален и личен живот, кога не ни останува ништо друго туку да направиме дистанца од некои луѓе и да влеземе во нулти контакт. Го правиме тоа само за да ја вратиме контролата врз својот живот, а пред се' да ги заштитиме своите емоции и достоинство и кон нас да се однесуваат... Continue Reading →

Дали мажот навистина се вљубува кога жената престанува да му обрнува внимание?

Тоа често се случува- партнерите после почетокот на врската, не' земаат здраво за готово. Почнуваат да не' оставаат сами, фокусирајќи се на својот живот, без никаква најава. Понекогаш во текот на цела вечер поминати дома можеби нема да си кажете ниту збор. Да, тоа е многу навредливо и болно, но знајте- работите можете да ги... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑