Бог не ни дава предизвици кои не сме во состојба да ги решиме. Ако имате прашање, тогаш имате и одговор на тоа

Кога луѓето се инспирирани за упивање на ново знаење, а при тоа се нудат решенија за нивните проблеми, често осознаваат и други аспекти на својот животот. Затоа овој пат, ви нудиме алгоритам- како да ги пронајдете одговорите во вас самите, како да се поддржите себеси, во ситуации во кои губите доверба во добрата иднина или... Continue Reading →

На никој ништо не му објаснувај. Секој ќе те разбере како што сака

Ако во себе го воспоставивме контактот со своето внатрешно дете, ако во поголемиот дел од времето сме во рамнотежа, тогаш знаеме и чувствуваме дека секогаш можеме, во секој момент и во секоја ситуација, да ја кренеме ‘рачната’, да се смириме и да пронајдеме нешто што сакаме. Ако така реагираме на луѓето и животот, во себе... Continue Reading →

Што и да се случи, не очајувај. Секогаш вредиш и заслужуваш најдобро

Го знаеш својот пат подобро од другите. Имаш возвишени водачи кои те насочуваат и кои се грижат за тебе. Не му зборувај на никој за своите планови, желби и соништа. Биди во тишина. Биди во доверба дека имаш се’ што е потребно. Биди спокоен, се’ совршено се средува за тебе. Не брзај се’ да биде... Continue Reading →

Се’ се случува со причина- Секогаш!

‘Верувам дека се се случува со причина, дури и ако не сме доволно мудри тоа да го видиме..Кога нема борба, нема ни сила'.- Опра Винфри. Познатиот грчки филозоф Аристотел, верувал дека се се случува со причина, секогаш. И дека секое искуство во животот е осмислено за да ве обликува и претвори во конечна и најдобра... Continue Reading →

Кога премногу давате а премалку добивате, се’ што ви останува е исцрпеност

Од време на време имаме чувство дека даваме многу, но за возврат не добиваме ништо. Чувството е исто кога сте многу тажни, а не добивате никаково 'олеснување', а потоа почнувате да помислувате дека светот ни на кој начин не ја заслужува вашата добродушност. Кога сте исцрпени од постојано давање, а ништо не добивате за возврат,... Continue Reading →

Ако давате, давајте од срце или не давајте никако. Како функционира законот на давање?

Универзумот функционира по одредени закони, а еден од нив е законот на давање. Законот на давање гласи: 'Што повеќе давате, повеќе ќе добивате за возврат'. На тој начин се поддржува размената на енергии во Универзумот и се зголемува законот за изобилство. Законот на давање функционира -ако сакате нешто да добиете, мора прво да подарите. Ако... Continue Reading →

Не се плашете да ги изгубите оние кои не се плашат да ве изгубат вас

'Не се плашете да ги изгубите оние кои не се плашат да ве изгубат вас. Што посветло горат мостовите зад вас, посветол ќе биде патот пред вас' Оmar Khayyam Понекогаш зборовите на мудрите луѓе можат да не' поттикнат поинаку да гледаме на работите и поинаку да размислуваме за моменталната ситуација во која се наоѓаме. На... Continue Reading →

Како да се однесувате кога партнерот ќе ве изневери

Не разбирам како некои луѓе можат да најдат нешто позитивно во неверството и како неверството може позитивно да влијае на врската. Единствена позитивна работа, по моето скромно мислење, е тоа што неверството ве тера да размислите за работите за кои до тогаш не сте размислувале. Ве тера да размислите дали е вредно да го трошите... Continue Reading →

Кога сонот не се остварува и кога љубовта не е доволна?

Тој/таа е прво што помислувате наутро и последно на кое мислите пред да заспиете. Полни сте со идеали и очекувања, соништа за тоа како вашата врска се развива и љубовта јакнее. Давате се' од себе, бидејќи некаде длабоко во себе го носите уверувањето дека љубовта се' победува. Но, како времето поминува, сфаќате дека сонот не... Continue Reading →

Потрагата за љубов е потрага на Бог

Овој пост ќе го започнам со приказната за индискиот духовник кој сиот исцрпен и изнемоштен, после долго пешачење, во сред ноќ стигнал во некое село, очекувајќи дека ќе најде сместување. Меѓутоа, сите врати биле затворени, сите го одбиле. Тој почнал да му се заблагодарува на Бог. Некој не го прашал зошто му се заблагодарува на... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑