Гушкајте се за да научите како да се биде смирен

Да се научи како да останеш смирен што и да се случува околу тебе- е едно од најголемите животни вештини. Да се остане смирен и покрај тоа што твоите планови не се остваруваат и што другите го надминале тоа. Да се остане смирен кога ќе почувствуваш дека во туѓите зборови не се вистината бидејќи единствен... Continue Reading →

Не не’ изневеруваат непријателите, туку оние кои ги пуштивме многу блиску до нас

Далечните луѓе не можат да ве изневерат, всушност оние кои се далеку од вашето срце и емоции, тоа можат само оние кои се блиски. Не не' предаваат странци и непријатели, туку оние кои ги пуштивме многу блиску до нас. Не можете да го промените она што веќе се случило, тоа останува зад вас. Но, затоа... Continue Reading →

Само треба да останеш човек, се’ друго ќе дојде на свое

Не ја префрлајте вината на времето. ‘Лоши се времињата’- па не може да се биде добар човек. Времето ние го одредуваме, нашите размислувања и нашите одлуки. Немој да се откажуваш од своите идеали поради неколку погрешни потези или падови, бидејќи некогаш не знаеше каде можеше да стигнеш, ако останеше истраен во својата одлука. Треба да... Continue Reading →

За оние кои се распукани ама не и скршени

Можеби немате среќа во љубовта, а можеби само бирате погрешни луѓе. Често се чини дека го даваме своето срце на оние кои едноставно ќе го скршат на парчиња. Ни зборуваат каква треба да биде љубовта, а тоа не е љубов, која ние ја наоѓаме, таа никогаш не одговара на тие описи. Силата е во тоа... Continue Reading →

Не престанав да те сакам, престанав да инсистирам

Понекогаш победникот не е љубовта, туку трпението. Токму така, тоа е желбата да продолжиме да фрламе дрво во огнот, кој не дава топлина, поглед кој не загрева, гушкање кое не доаѓа. На крајот ќе се умориме од инсистирање, душата ни е ранета, надежта умира и останува само жар, на едно достоинство, кое сме го собрале... Continue Reading →

Не се омаловажувај, сакај се себеси и не им верувај на злите мисли

Во ред е на човек да му дадеш шанса, две, три, пет…Секој одлучува за себе и сам ја крои судбината своја. Но, кога ќе видите дека тој некој, на кој сте му дале толку многу шанси, како и понатаму прави исто, ве повредува вас на ист начин, а тоа ве боли…Тргнете се! Тргнете се поради... Continue Reading →

Ништо не е вредно ако не си среќен

Постои едно место во нас, кое не’ плаши и преку кое никогаш не се осудуваме да поминеме. Тоа место е онаа граница во нашиот ум, преку која никогаш не одиме, не затоа што не сме способни или немаме доволно знаење или можност, туку затоа што сме уверени дека повеќе од тоа не заслужуваме. Уверени сме... Continue Reading →

Немој да ја повредиш и немој да ја менуваш жената која ја сакаш

Постојат жени кои не паѓаат на комплименти, кои не веруваат на умилкувачки зборови..Постојат жени кои не гледаат интерес..Постојат жени кои веруваат во факти.. Жени кои живеат на маргините на животот, со светлина во срцето. Жени кои кога ќе се појават, осветлуваат се’ пред себе. Жени кои од вас, сакаат силна прегратка и цврста рака. Жените... Continue Reading →

Душо, кога го следиш своето срце- не го заборавај мозокот

Срцето сака она што сака, реченица која често ја повторуваме во својот живот, дозволувајќи си некоја прошетка помеѓу разумот и лудоста. Нема да ми штети, само ако уште еднаш почувствувам она што срцето сака, ако само уште еднаш дозволам зборовите да се рашират лесно и необврзано од устата, додека телото го чувствува копнежот и гладот... Continue Reading →

Од женски агол: Научете да си бидете инспирација себеси, а не на својот маж

Можеби некогаш сте биле во прилика да слушнете дека е потребно мажот да има покрај себе жена која го инспирира. Дали е тоа нешто што треба да се подразбира или сепак секој треба да се инспирира самиот себе. Исто така, уште една позната фраза која веројатно сте ја слушнале гласи: 'Позади секој успешен маж стои... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑