Никој во твојот живот не доаѓа без причина

Ќе бидеш она што секој ден во тишината на твоето срце ќе биде во фокусот на твоите мисли, дали се тоа позитивни и негативни чувства во кои најповеќе си заплеткуваш и ќе те одредат верувањата и уверувањата за кои вложуваш се’ она што си и што сакаш да бидеш еден ден. Ќе бидеш таков или... Continue Reading →

Не прашувај никој колку му значиш во животот..Само набљудувај

Ова е приказна за двајца пријатели кои што патувале заедно низ пустината. Во еден момент, во текот на патувањето, почнале да се расправаат и едниот пријател му удрил тупаница на другиот. Удрениов се почувствувал навреден, но без да каже збор, напишал во песокот: “ДЕНЕС, ДОБИВ ТУПАНИЦА ОД МОЈОТ НАЈДОБАР ДРУГАР”. Продолжиле така да одат се... Continue Reading →

Kога еднаш ќе ти го скршат срцето…Не веруваш никому

И воопшто, жената нема да го разочара мажот, нема да го изневери, освен ако тој самиот не и го расипе срцето и не ја нагази, или пак исплаши и оттурне со својата малодушност, со својот егоизам, со својата тесноградост, со својата погана и бедна нарав. Затоа љуби! Нека се почувствува, не само како твоја женка,... Continue Reading →

Вистински е оној кој те прави среќен, ништо друго

Вистински да сакаш, значи да знаеш да препознаеш и претпоставиш дека луѓето имаат толку мани колку и доблести, дeкa некои мани ни одат на нерви, дека не е се’ мед и  млеко и дека не живееме во бајката на принцот и принцезата во љубов. Не, вистинската љубов е нешто што ги преминува љубовните случајности. Искрената... Continue Reading →

Како да се однесуваме со личност која постојано е незадоволна

Постојат луѓе кои за се' се незадоволни. Првата грешка која треба да ја избегнеме во контактот со такви луѓе е да се обидеме да не подлегнеме на провокација, бидејќи незадоволството е еден вид на провокација. Често се случува покрај себе да имаме блиска личност која постојано ни ја полни главата со разни примедби, совети и... Continue Reading →

Лесно е да се каже ‘Не сум виновен’ а најтешко ‘Прости ми’

Луѓето станаа толку саможиви што на многумина им е тешко да ја превземат одговорноста за своите постапки и чувства. Колку е тешко да му се каже на некој 'Прости ми'? Најлесно е да се каже 'ти си виновен ' или 'Јас не сум виновен', а најтешко е да се биде одговорен и зрел човек кој... Continue Reading →

5 кратки приказни

Душата не учи, таа само се сеќава на она што одамна знае Еднаш баба ми ми даде совет: 'Ако ти е тешко, оди со мали чекори. Работи тоа што мораш, малку по малку. Не гледај во иднината. Не размислувај ниту за тоа што ќе се случи утре. Изми ги садовите. Избриши прашина. Напиши писмо. Свари... Continue Reading →

Можеби не гледаш сега, но болката ќе те научи на важни лекции

Во текот на својот животен пат, поминуваме низ многу 'слатки и горки' искуства. Но, со секое искуство доаѓаат одредени лекции. Звучи како парадокс, но што е поболно искуството, поубава е поуката и растот, а вие станувате посилни. Животот е фер во смисла дека е неправеден кон сите подеднакво, дури и кога ви се чини дека... Continue Reading →

Не се врзувајте за луѓе кои ве игнорираат

Понекогаш сме толку слепи што не можеме да видиме дека другите со нас манипулираат, дека не' користат. Не се врзувајте за луѓе кои ве игнорираат. Колку повеќе една личност игнорира друга, тоа игнорираната личност е позаинтересирана за оној кој ја игнорира. Некои трчаат по исти луѓе, кои постојано исчезнуваат од нивните животи и ги занемаруваат.... Continue Reading →

Саканите никогаш не си заминуваат, тие засекогаш живеат во нашите срца

Драгите луѓе не заминуваат, туку остануваат да живеат вечно во секое срце во кое оставија траг. И секој тоа го доживува различно. Некој страда јавно, некој тагува во тајност...Некој страда кратко, на некој му треба долго време да се врати на старо..Било како било, не постои добар и лош начин за да се страда. Исто... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑