Единствен Божји закон е Љубовта, Бог сигурно го сака секој од нас, но дали ние го сакаме Него?

Живееме ли денес во привид? Илузија или привид, секако е нашето разбирање на себеси и светот кој не’ опкружува. Историјата сведочи дека не така одамна, пред многу стотина години било очигледно дека Земјата е рамна плоча и дека Сонцето се врти околу неа. Сите во тоа веруваа без докази, а поединци кои се сомневаа во... Continue Reading →

Фибромиалгија: болка која општеството не ја разбира

Фибромиалгија е позната како болест од страна на светската здравствена организација. Денес фибромиалгија има 4% од популацијата, од кои 90% се жени. Позната е како 'невидлива болест' која влијае на сите меки ткива на мускулно-коскениот систем и не може лесно да се дијагоностицира со медицински тестови. Фибромиалгијата не се гледа. Таа не остава трагови на... Continue Reading →

9 хормонални пореметувања кои го менуваат вашиот физички изглед

Хормонскиот дисбаланс или хормонското пореметување може да има различни последици и меѓу другото, може да го промени и вашиот физички изглед. Хормонската рамнотежа можат да ја нарушат многу различни фактори. На пример, хормонската нерамнотежа може да биде последица на лошата работа на егзокрините или ендокрините жлезди Еве како вашиот изглед може да се промени поради... Continue Reading →

Каде душата го крие страдањето: 7 психосоматски болести

Во народот најчесто се вели: 'Сите болести се од нервите, само сифилисот е од задоволство!' Секако, дискусии на оваа тема има многу, но научниот- доказен факт останува: што повеќе стресни ситуации има во животот, поголема е веројатноста дека човекот ќе биде болен и лошо ќе се носи со болеста. Исто така, многу болести имаат психосоматски... Continue Reading →

Не си го скратувај она што го посакуваш и ти треба- како несвесно го блокираме протокот на пари

Енергијата е на секаде околу нас и таа секогаш треба да биде во движење. Енергијата на изобилство ја претставува енергијата на нашиот дом, нашата плата, нашата работа и се' она што не' опкружува. Енергијата на изобилство ни доаѓа во облик на храна, забава, хоби и се' што доаѓа и ни дава сила за живот. Кога... Continue Reading →

Универзумот секогаш ни праќа помош кога ни е потребна: Обрнете внимание на јасните знаци

Со оглед на тоа што Универзумот не знае да зборува, тој на разни начини ни испраќа сигнали и сака да контактира со нас за да ни помогне. Кога универзумот би знаел да зборува луѓето би го изгубиле здравиот разум. Ќе престанат да се развиваат, да размислуваат и да се грижат за себе. Затоа Универзумот со... Continue Reading →

Човечка енергија: кои врсти постојат и како да се одредат?

Секоја личност поседува една или друга врста на енергија, која може да биде негативна или позитивна. Покрај тоа, некои луѓе имаат многу посилно енергетско поле од другите. Тоа им помага да се заштитат од штетните ефекти од лошите луѓе, а исто така го олеснува односот во стресни ситуации и проблеми. Луѓето со добра енергија лесно... Continue Reading →

Др. Брус Липтон: ‘Ако сакате да преживеете, размислете каде ја давате енергијата!’

Треба да станете енергетски штедливи со парите и телото. Нашите мисли користат енергија, нашата интеракција со животот користи енергија. Ако сакаме да преживееме мора да сфатиме еден едноставен факт: за се' што правиме во животот- вложуваме енергија. Затоа, да се осврнеме на она што го правиме во животот. Како што знаете многу зборувам за еволуцијата,... Continue Reading →

Гледај ме во очи…или можеби подобро не?

Нешто што е нормално општествено однесување кај нас на Западот, во другите култури тоа баш и не е. Во западните култури се смета дека очите ја покажуваат централната точка на фокусот на личноста. На исток, контактот со очите е ретко и се смета за помалку прикладно. Култура на Блискиот Исток Многу култури на земјите на... Continue Reading →

Овие се знаците на телепатија меѓу две личности

Телепатската поврзаност помеѓу две личности не е ништо помалку од чудо. Ако човечкиот мозок е способен да направи таква работа, тогаш замислете што може да се постигне кога луѓето ќе ја сфатат својата моќ и ќе ги разгорат своите ментални способности за поголемо добро. Дали чувствувате необјаслива ментална поврзаност со некој дури и ако таа... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑