Која е вистинската магија во љубовниот однос?

Магијата доаѓа во моментот кога двајца луѓе се држат заедно за да го исчистат нередот, да се слушаат еден со друг и својата врска да ја направат подлабока отколку што беше порано. Како врската оди се' подлабоко и подлабоко, стануваат помудри и подуховни како поединечно така и заедно. За да знаете дека сте во духовно... Continue Reading →

Причина зошто луѓето не’ користат па не’ отфрлаат?

Сите понекогаш во нашето секојдневие се чувствуваме непризнато, игнорирано и непочитувано. Всушност, чувството дека другите не' земаат здраво за готово е еден од најчестите меѓучовечки проблеми. Но, што се случува кога ќе сфатиме, дека без оглед што ние правиме или колку им даваме на другите, сеуште не' искористуваат и потценуваат? Што да правиме кога ќе... Continue Reading →

Кој си ти да ми судиш?

А всушност токму сега во овој момент ти си она што си и тоа без никаков напор. Луѓето се раѓаат во вистина, но растат верувајќи во лага. Една од најголемите лаги во приказната на човештвото е лагата за нашето несовршенство. Тоа е само приказна, но ние во неа веруваме и се користиме со неа за... Continue Reading →

Дај втора шанса..трета..четврта ама себеси !

Страдањето задава болка само затоа што се плашиш. Таа те прогонува затоа што се плашиш од неа. Не мораш да бегаш, не мораш да се плашиш. Мора да сакаш…Значи, сакај го страдањето. Не се опирај, не бегај од него. Вкуси како тоа во длабочината е слатко, предај се и не примај со омраза. Твојата омраза... Continue Reading →

Не ги примајте работите лично, дури и кога такви ви се чинат

Среќата не е отсуство на проблем, туку способност со него да се соочиме. Замислете само какви прекрасни работи вашиот ум може да прифати, кога не би бил толку фокусиран на борбата со проблемите. Секогаш гледајте на она што имате, наместо на она што сте изгубиле. Не е важно што животот ви одзема, туку што ќе... Continue Reading →

Кога зрачите со светлина, ги нервирате оние кои живеат во темница

Некои велат дека треба да научиме да отпуштаме инаку животот ќе не’ прегази. Тоа е посебна вистина, бидејќи ние самите го влечеме минатото со себе. Било да е болест, лошата работна атмосфера, развод или пријателство кое завршило, често се држиме до уверувањето или ситуациите кои одамна престанале да ни служат. Ова се 15 факти кои... Continue Reading →

Љубовта е подобро да умре, отколку да се мачи да преживува

Многумина имаат многу љубовни прашања и недоумици, но се чини дека најважно и најчесто поставувано прашање, е како да се привлече партнер. Со тоа прашање се оптеретуваат сите, посебно жените кои доживеале љубовен неуспех или поминале низ неколку лоши врски. Најголемиот проблем е во тоа, што луѓето кои нижат неуспешни врски една по друга одбиваaт... Continue Reading →

Не го носите својот терет, носете ги своите прилики, радост и надеж

Постои моќна вежба, многу едноставна, која почнав да ја користам пред многу многу години. Без оглед кој ќе го сретнам на патот, човек или инсект, првата мисла која ја упатувам е: 'Ти посакувам среќа'. Оваа идеја во потполност го менува тоа што се случува помеѓу вас и таа личност. Го зборувам тоа од лично искуство.... Continue Reading →

Отпуштете ги желбите и гледајте како се остваруваат

Постојат многу работи што просечен човек во животот посакува да ги поседува, вкуси, да ги истражи. Сите мечтаеме за она што сакаме да го имаме, толку сме занесени што не се прашуваме дали тоа го заслужуваме и не сфаќаме што е потребно за да можеме тоа да го постигнеме или добиеме. Желбите се разликуваат, како... Continue Reading →

Не можете да го менувате минатото – извлечете поука.

Животното искуство е универзален и неизбежен фактор за секоја жива личност. Постојат бесконечно многу искуства, кои можат да се искусат. Дали индивидуалното искуство ја дефинира секоја личност? Секако дека не, но, може значително да влијае на тоа, како личноста се однесува и на тоа какви предрасуди ќе има, кон сопствените потенцијални идни искуства. Ако доживее... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑