Смени ги мислите и ќе го смениш животот

Јавна тајна е дека оние кои имаат визија во животот и кои според неа живеат- достигнуваат нешто прекрасно, додека оние кои немаат визија или ја изгубиле, се сретнуваат само со препреки или во најдобар случај, живеат обичен живот. Важно е да ја препознаете визијата, која ве инспирира и да ја имате постојано пред очите. Ќе... Continue Reading →

Зошто не’ привлекуваат луѓе кои не се ‘добри’ за нас?

Кога ќе ја прифатите вистината на своето Себство, можете да разберете дека луѓето кои ви згрешиле, биле само учители кои ве турнале во вистинската состојба на умот; состојба на умот која не ја руши вашата вредност. За жал, ништо не не' инспирира на раст повеќе од скршеното срце. На прашањето: 'Зошто ме привлекуваат луѓето кои... Continue Reading →

Како да се исклучи мозокот пред да заспиете?

Легнувате да спиете со стрес? По долгиот ден на работа, грижата за роковите и сите работи на вашиот попис на задачи кои треба да ги завршите, се чувствувате исцрпено и под стрес. А тоа ќе ве натера уште повеќе да размислувате за проблемите, дури и кога ќе се вратите од работа, менталното тркало постојано се... Continue Reading →

Коељо: Кратка приказна за топлината во срцето

Омилениот писател Паоло Коељо со своите мудри приказни секогаш ќе не' наведе на размислување за она што во животот е навистина важно. Juan секогаш присуствувал на неделните богослужби во својата жупа. Но, со време почнал да сфаќа дека пасторот секогаш зборувал исти работи, па престанал да оди во црква. Во една ладна зимска ноќ два... Continue Reading →

Мажите кои навистина ги сакаат жените

Детската љубов го следи принципот: 'Сакам, затоа што сум сакана'. Зрелата љубов го следи принципот: 'Сакана сум, бидејќи сакам'. Незрелата љубов вели: ' Те сакам, бидејќи ми требаш'. Зрелата љубов вели:' Ми требаш, бидејќи те сакам'. Ерих Фром Во вообичаениот ум постојат многу митови и 'конвенција' за тоа каков треба да биде вистинскиот маж. Никогаш... Continue Reading →

Зошто Бог не ни го дава она за кое молиме?

Кога Бог ќе види дека сме горди и вообразени, Тој дозволува во нашиот живот да се појавуваат искушенија. Тој ќе ги тргне дури тогаш кога ќе види дека стануваме понизни и смирени. Бог безгранично го сака човекот. Нему многу добро му се познати проблемите на секој од нас и сака да ни помогне и пред... Continue Reading →

Кога конечно ќе сфатиш дека животот почнува тогаш кога ќе престанеш да се плашиш?

Одбивам да се плашам, пријатели мои. Бирам да живеам. Еднаш ќе престанеш да се плашиш од студот. Секој студ. Едноставно ќе се стоплиш и ќе живееш понатаму. И повеќе не можат да те предадат, навредат, да ти нанесат болка. Се' што се случува кога се плашиш, а кога стравот ќе престане- не се случува. Веќе... Continue Reading →

Ова се причините зошто Вселената ги праќа ‘вистинските луѓе’ во вашите животи

Вселената ни ги праќа вистинските луѓе во животот, без оглед дали мислиме дека се тие вистински или не. Само затоа што работите низ кои минуваме се можеби болни, тоа не значи дека воопшто не било судено да бидат во нашиот живот. Се' се случува на овој свет со причина. Верувајте во Вселената и гледајте каде... Continue Reading →

‘Заведи па исчезни’- ова мора да го знаете за емоционално недостапните луѓе

Луѓето кои се однесуваат по образец 'заведи па исчезни' независно за кој тип на односи се работи, партнерски, пријателски или слично, спаѓаат во групата на емоционално незрели, односно недостапни луѓе и тоа им е начин на делување всаден длабоко во потсвеста. Тие многу често тоа воoпшто не го прават свесно, иако имате понаков впечаток, дека... Continue Reading →

Мислата е моќна работа, толку моќна што твојот живот може да го крене на врвот или да го фрли во бездна

Ќе привлечеш во својот живот тага и радост, среќа и несреќа, љубов и страв и ти преостанува само да живееш со тоа. Тогаш ти останува да се натегаш и да бараш вистински димензии, да бегаш од една до друга состојба и назад. Привлекуваш сешто во својот живот, бидејќи сешто и си размислувал, а тоа ќе... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑