Која лекција ја учиме предоцна?

Кога сме подготвени најпрво да се сакаме себеси, добиваме многу енергија која им ја даваме на другите. Луѓето често не го разбираат овој факт. Кога себе си вистински се сакаме, среќни сме што можеме да се грижиме за болното дете, партнерот или стариот родител. Многу луѓе мислат дека оние кои се сакаат себе, се себични... Continue Reading →

Кога ќе престанеме од луѓето да очекуваме да бидат совршени, тогаш ќе почнат да ни се допаѓаат, онакви какви што се

Ако сте во фаза на лична револуција, овие 5 факти можат да ви помогнат да останете на вистинскиот пат. 1. Никој не може да им угоди на сите. Размислете за најсимпатичната и најпочитуваната личност која ја познавате. Дали таа тоа го постигна, затоа што им угодува на другите или се држи до своите уверувања, дури... Continue Reading →

Не можат луѓето да направат се’ што сакаат. Не можат ни сите ветувања да ги одржат

Не можат луѓето да направат се’ што сакаат. Не можат ни сите ветувања да ги одржат. И тогаш се тргаат. Бегаат. Ние мислиме дека повеќе не не’ сакаат, а тие не смеат на очи да ни излезат, бидејќи веруваат дека сме разочарани или повредени. Во тој вртлог на недоразбирање, многу добри односи исчезнаа. Затоа сакам... Continue Reading →

Пушти ги конечно оние кои те кршат

Сме прочитале и дискутирале многу работи за негативноста и природата на гревот, но никогаш никој не рекол дека еден од најголемите гревови е неиживеан живот. Има многу луѓе кои не го живеат својот живот како што заслужуваат. Многу работи кои ги одвраќаат од остварувањето на нивните животи е погрешно. Тоа се само слики, привиди во... Continue Reading →

Кажи ‘Да’ таму каде што гледаш прилика и свое ‘Не’ таму каде луѓето не те заслужуваат

Кога ќе видиш некој храбар, биди сигурен дека во него има многу внатрешни борби, ништо не доаѓа само од себе. Сите големи луѓе на кои светот им се воодушевува, станале храбри од силната болка низ која поминале, раните кои останаа позади тоа, брчки и белите влакна, кои повеќе никогаш нема да исчезнат. Се ‘делкале’ себеси,... Continue Reading →

Заблуда е дека нервирањето може да ја подобри ситуацијата. Која е поентата на негативноста?

Многу луѓе велат дека самоодбрана е кога им се радуваме на поразите и кога сме благодарни за катастрофите. Тоа е бесмислено. И можеби се во право. Но, дали тоа што се во право, им носи среќа? Поголемиот број луѓе на непријатност реагираат стандардно: со нервирање, агресија и негативност.Човекот почнува да се бори со ситуацијата, чувствувајќи... Continue Reading →

Зарем мислиш дека нечие мислење за тебе, може да те ‘убие’?

Зарем мислиш дека нечие мислење за тебе, може да биде вистина за твоeто битисување? Луѓето те гледаат преку своето расположение, а не низ стаклото на објективноста, бидејќи такво нешто не постои. Она си што можеш да замислиш во своите најсмели мечти. До таму уште не си дошол, поради сопнувањата кои ти ги прави стравот; стравот... Continue Reading →

Секој ден е посебен и така треба да се живее. Утре не е гаранција!

Никој на никого не му се насмевнува. Никој не застанува да и’ се воодушевува на природата… Секој се грижи само за своите проблеми и трча да исполни што повеќе задачи, како машина.. Кога ќе излезете на улица, погледнете и ќе забележите- секој оди по својот пат и никој со никого не разговара, сите механички одат... Continue Reading →

Кога ќе направиш чистка во својот живот?

Многу си должиш себеси, а најмногу време и внимание. Колку време 'фрли' на безначајни работи, правејќи она што ти предизвикува гадење, задржувајќи се таму каде што одеше со грч во стомакот, колку луѓе околу тебе кои ти ја црпеа позитивната енергија, бараа во тебе само лошо, глумеа големи пријатели, а зад грб ти удираа нож... Continue Reading →

Подобро сама, отколку со маж кој не те заслужува

Да не се лажеме, врските можат да бидат многу интересни и неверојатни. Меѓутоа, често се губење на време. Дали можете да ги изброите сите врски во вашиот живот кои не успеале? Сигурна сум дека многу од нив завршиле поради кретенот кој не ви се јавил или престанал да ве почитува. Вистина е дека вас тоа... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑