Што ви треба од оние кои не ве ценат и не ве сакаат?

Дали навистина се надевате дека оние кои ви направија неправда, ве повредија без никаква причина, можат да го променат својот став кон вас ако се обидете? Дали ќе се обидете да им угодите? Не губете време и енергија. Во овој момент луѓето кои ви се навистина потребни се покрај вас. Со кои ќе бидете среќни... Continue Reading →

Не зборувајте :’Не можам’. Тоа не’ ослабува и ни ја одзема моќта

Зборовите кои ги употребуваме влијаат на нашиот секојдневен живот, не само како клучно средство за комуникација, туку како градежен елемент на нашиот ментален склоп, што влијае на резултатите кои ги постигнуваме на нашата мотивација и охрабрувањето. Кога ќе станеме свесни за тоа, јасно ни е како освестувањето на зборовите кои ги употребува нашиот внатрешен глас... Continue Reading →

Најлошата карактерна особина е лицемерие

Обидот да промените лицемерен човек, исто е како да бришете на прашина по дома: залудна работа! Ако го забележите тоа во некој однос, 'нив' никогаш не ги напаѓајте и не влегувајте во нивните приказни. Лошиот човек кој се преправа дека е добар, најлош е од сите. На местото каде што владее лагата, скриена под крилата... Continue Reading →

Само Seen или подобро- третман со молчење

Кога ќе му испратите на некој порака и ќе видите seen или прегледано, очекувате одговор, но тој не пристигнува. Или ќе видите дека е некој online ама само за вас не е. Одговорите секогаш ги добивате после подолго време, бидејќи сте прогласени како досадни или некој што е многу напорен.. Третманот со молчење во односите... Continue Reading →

Комплекс на спасител- Дали често му помагате на својот партнер?

Јасно е дека треба да им се прави добро на луѓето, но и тоа добро има свои граници. Секое уверување и став за животот, може да биде и добар за нас, но исто така и погубен, зависи до која граница одиме и дали се занемаруваме себеси. Тоа е комплекс на спасител. Што е всушност тоа?... Continue Reading →

Водич за мажите на кои им е непријатно да им приоѓаат на жените

Нема да верувате, но поголем број мажи, згодни, способни, паметни имаат проблем кога треба да им приоѓаат на жените, па најчесто се откажуваат од тоа. Како најчеста причина е стравот од одбивање. 'Не знам што да кажам, ќе испаднам глуп' е најчестиот коментар. Драги мажи, еве важна информација за вас од прва рака- знајте дека... Continue Reading →

Бирајте партнер со чии мани можете да живеете

Често кога бираме партнер ги гледаме само неговите добри особини, занемарувајќи ги маните и недостатоците. Некои навики на почетокот на врската ги сметаме за неважни и мислиме дека со време ќе се променат, а вистина е дека тие навики ќе почнат почесто да не' нервираат. Пред да ја започнете врската со некој, многу е важно... Continue Reading →

Зошто привлекуваш лоши мажи: Во љубовта давате повеќе отколку што добивате

Често се прашувам зошто привлекувам токсични мажи, па живеам и такви врски? Ми се чини дека секој маж кој ќе го запознам е покрај мене само заради корист. После долго размислување , можеби следниве причини се повалидни и ќе ви користат и вам Премногу бев емпатична. Поради премногу разбирање и емпатија ги оправдував сите токсични... Continue Reading →

Депресија- агресија минус енергија

Агресија на животот и' е многу поблиска отколку депресијата и копнежот. Затоа, кога прв пат ќе почувствувате голем бес, наплив на лутина која се пробива низ тагата -тоа е доволен знак дека во човекот се враќа енергијата и силата за живот. Депресијата е болест на 'добрите луѓе' кои себеси не си дозволуваат да ги искусат... Continue Reading →

Што да се направи кога се’ ќе тргне однопаку?

Застанете и длабоко вдишете. Кога се' ќе тргне однопаку, разни стратегии можат да ви помогнат помирно, поуспешно и со помалку отпор да ја совладате оваа ситуација. Постојат моменти кога се чувствуваме како се' да тргнало по ѓаволите и дека сме беспомошни.. Умот не е повеќе во состојба да ја контролира оваа ситуација, но токму таа... Continue Reading →

Theme: Baskerville 2 by Anders Noren.

Up ↑