Што значи да се биде вистинска жена?

Тоа значи да се биде доволно слаба, за да имаш покрај себе силен маж. И доволно мудра за да бидеш слаба. Не барај широки рамена, туку широко срце. Некој рече дека мажот треба да биде машко, а жената- мажена?

Жената треба да биде среќна. И таа на никој повеќе ништо не му должи. Постојат вистински жени. И постојат- жени. Која ќе биде, секоја од нас сама бира.

Што се однесува до жените- се’ е јасно. Тоа се жени кои не ги користат своите крила, туку повеќе летаат на метла. Нив секогаш нешто им недостасува, сите нешто им се должни. Комуницирајќи со нив сфаќаш ако е змија отровница, тогаш апаолутно нема разлика- дали е дебела или слаба.

Да се биде жена- значи да се мисли, чувствува и да се однесува како жена. Да се облече убаво, да маѓепсува со својата харизма. Да сака, раѓа, простува, служи, угодува, потчинува, заведува. Да биде убава толку многу, да си се допадне себеси. Да биде талентирана толку за да биде призната од другите. Да работи како парите да не се потребни. И да сака безусловно.

Што и’ треба на вистинската жена? Да се најде во преубава земја на Љубовта. И да добие траен престој. Нејзиниот сакан да биде упориште, а не резерва. Хранител, а не сопственик. Сакан, а не цимер.

Извор: econet.ru

Leave a Reply

Up ↑

Discover more from О3 Зона

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading